Sony: Jos haluat Playstation 5, varaudu odottamaan kauan - tällaiset ovat myyntimäärät, tappiota joka konsolista

Sony: Jos haluat Playstation 5, varaudu odottamaan kauan - tällaiset ovat myyntimäärät, tappiota joka konsolista
Sekä Sony että Microsoft julkistivat uudet pelikonsolinsa viime vuoden lopulla. Kun samaan aikaan myös muun elektroniikan ja etenkin huipputason näytönohjainten kysyntä räjähti sekin käsistä viime vuonna, markkinalla nähtiin tilanne, jota ei ole hetkeen nähty: kysyntä ylittää moninkertaisesti tarjonnan, monissa tuoteryhmissä.

Nyt Sony on kertonut itsekin, että se ei usko Playstaion 5-konsolin saatavuuden parantuvan aivan hetkeen. Yhtiö kertoo tulosjulkistuksessaan (PDF) konsolin tuotantomäärien noston olevan hankalaa, koska vaadittavista komponenteista on globaalisti huutava pula.
Samaa tarinaa on kerrottu aiemmin myös Microsoftin uusien Xbox -konsoleiden osalta - useista kriittisistä komponenteista on pula, kun koronapandemia on sotkenut tuotantoketjuja ja lisäksi elektroniikan kysyntä on kasvanut hurjasti viimeisen vuoden aikana.

Tulosjulkistuksen yhteydessä Sony kertoi toimittaneensa 4,5 miljoonaa PS5-konsolia jo ennen vuoden 2020 loppua, joten kyllä konsoleita on koteihin saakka saatu - ei vain niin paljon, kuin niille olisi ollut ostajia. Toimitusmäärät ovat samaa tasoa kuin PS4-konsolin kanssa, jota yhtiö toimitti sitäkin 4,5 miljoonaa vuoden 2013 joulusesongin aikaan.

Sony paljasti tuloksensa yhteydessä myös myyvänsä PS5-konsolia tappiolla. Taktiikka on tuttu aiempienkin konsolisukupolvien kohdalla: alussa konsolit myydään tappiolla, kunnes komponenttien hinnat ajan kanssa laskevat ja sen jälkeen myydyt konsolit alkavat tuottamaan voittoa. Konsolivalmistajat luonnollisesti saavat osan tuloistaan myös konsoleille myydyistä peleistä sekä erilaisista tilauspalveluista.Jos PS5 himottaa, osa kaupoista lupailee sitä Suomessa varastoon jo helmikuun lopulla:

Playstation 5 Digital Edition - kotimaan verkkokaupoissa

Playstation 5 - kotimaan verkkokaupoissa


Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 5. helmikuuta, 2021 10:42
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
pelikonsolit Sony Playstation 5
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud