Raivoavat verkkopelaajat pelaamaan vain keskenään - patentti

Raivoavat verkkopelaajat pelaamaan vain keskenään - patentti
Jokainen, joka on joskus hetkenkään pelannut verkon moninpelejä, tietää ns. toksisten pelaajien olemassaolon erittäinkin huvin. Eli ne tyypit, jotka huutavat, kiroilevat, solvaavat muita pelaajia ja ylipäätään eivät paljoa välitä luomastaan ilmapiiristä pelin sisällä.

Nyt Amazon uskoo keksineensä ongelmaan ratkaisun, jolla tavalliset pelaajat pääsisivät näistä tapauksista pysyvästi eroon. Yhtiön patenttihakemuksessa se on kuvannut koneoppimiseen pohjautuvaa teknologiaa, joka tunnistaa vihaa pursuavat verkkopelaajat.
Raivoavien pelaajien estäminen pelistä ei tyypillisesti juurikaan toimi, sillä bannauksen jälkeen he joko luovat uusia käyttäjätilejä ja jatkavat samalla tyylillä uuden käyttäjätunnuksen kautta - tai opettelevat olemaan juuri nippa nappa palvelun sääntöjen rajoissa, mutta luoden silti pelin sisälle ahdistavan ilmapiirin.

Patenttihakemuksen kuvaama tekniikka yrittää löytää kuvatun kaltaiset pelaajat - ja pistää heidät pelaamaan keskenään, aina ja ikuisesti. Eli pahimmat huligaanit saisivat edelleen pelata, mutta heille olisi pelissä aivan oma hiekkalaatikkonsa, johon muut pelaajat eivät koskaan päädy (elleivät ala riehumaan itsekin). Luonnollisesti hiekkalaatikolle siirto olisi näkymätön pelaajalle itselleen: pelihän jatkuisi normaalisti, ainoastaan kaikki muutkin pelaajat olisivat yhtä typerästi käyttäytyviä.Amazon omistaa megasuositun pelaajien suoratoistopalvelun Twitchin.

EDIT 4.11.2020: Poistettu maininta, ettei Amazon itse tee pelejä. Yhtiö omistaa kuitenkin oman pelistudion.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 3. marraskuuta, 2020 17:37
Seuraa kirjoittajaa Twitterissä
Toimittajan Petteri Pyyny bio
Tägit
moninpeli Twitch Amazon patentit
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • Sefriol

  Lainaus: Amazon ei itse omista pelistudioita Amazon Game Studios.

  4.11.2020 01:46 #1

 • Michelola

  Tää olisi täydellistä, voisin alkaa pelaamaan taas vähän dotaa

  4.11.2020 11:05 #2

 • dRD

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol: Lainaus: Amazon ei itse omista pelistudioita Amazon Game Studios. Kiitos, korjattu uutista!

  Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
  Webmaster
  http://AfterDawn.com/

  4.11.2020 12:41 #3

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud