Teslan Autopilot petti jälleen – Model 3 ajoi päin poliisiautoa

Teslan Autopilot petti jälleen – Model 3 ajoi päin poliisiautoa
Sähköautoyhtiö Teslan Model 3 -ajoneuvo on kolaroinut Yhdysvalloissa poliisiauton kanssa. Uutisotsikoihin tapaus nousi siksi, että Model 3 oli törmäyksen aikaan kytkettynä Autopilot-tilaan.

Autopilot-tilassa Model 3:n pitäisi kyetä ajamaan itsenäisesti, kunhan olosuhteet ovat kohtalaisen yksinkertaiset. Model 3:n kuski kertoi asettaneensa autonsa Autopilot-tilan tarkistaakseen takapenkillä olleen koiran tilaa. Syystä tai toisesta Teslan Autopilot-toiminto ei huomannut tien varteen pysäköinyttä poliisiautoa, joka odotti vilkut päällä hinausauton saapumista.Poliisiauto ei itse tarvinnut hinauspalvelua, vaan poliisit olivat pysähtyneet tarkistamaan rikkoutuneen auton takia tiensivuun ajaneen kuskin tilannetta. Näin ollen Tesla törmäsi kahteen ajoneuvoon samassa rytäkässä. Onnettomuus tapahtui Norwalkissa, Connecticutissa.

Vaikka Autopilot ei täyttänytkään tuotelupausta itsestään ohjautuvuuden suhteen, muistuttaa paikallinen poliisi kuitenkin, että ajoneuvon kuljettaja on vastuussa autosta – oli auton ominaisuudet mitkä tahansa.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. joulukuuta, 2019 18:34
Tägit
Tesla Tesla Model 3 Tesla Model S Tesla Model X Tesla Model Y
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Dafly

  Vasta kun level 3 -tason automaattiohjaus yleistyy autoissa, niin tämä poistaa kuljettajan vastuun onnetttomuustilanteissa. Teslassa on nyt level 2.

  9.12.2019 22:17 #1

 • Anza86 (vahvistamaton)

  Tesla ei anna tuotelupausta auton täysin itsenäisestä ajamisesta, se selviäisi toimittajalle jos viitsisi käyttää minuutin taustatyöhön.

  Ote Teslan sivulta: Nykyinen Autopilot-toiminto edellyttää kuljettajan jatkuvaa valvontaa eikä tee autostasi autonomista.

  10.12.2019 03:57 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud