AfterDawn logo

Roborockin Qrevo -robotti-imuri ylittää jopa neljän senttimetrin kynnykset nostamalla itseään ylöspäin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Robotti-imurien valmistaja Roborock julkisti IFA 2024 -tekniikkamessuilla uusia Qrevo -sarjan robotti-imureita.

IFA-messuilla esillä olivat suorituskykyiset ja uudenlaisella tekniikalla varustetut Roborock Qrevo Curv- ja Qrevo Edge -robottipölynimurit sekä markkinoiden ohuimmaksi robotti-imuriksi kehuttu Qrevo Slim.

Monilta osin uudet Qrevot ovat samanlaisia kuin hiljattain julkaistu Qrevo S. Uusissa malleissa on esimerkiksi pyörivät ja ylösnousevat mopit, sivuharja reunojen puhdistamiseen, itsestääntyhjentävä pölysäiliö ja itsestään pestävä moppi.

Qrevo Curv- ja Qrevo Edge kuitenkin eroavat muista roboista AdaptiLift-rungolla.

Robotin kolmen toisistaan riippumattomasti toimivan pyörän avulla imuri kykenee ketterään liikkumiseen ja jopa 10 millimetrin dynaamiseen korkeussäätöön. Tämä parantaa merkittävästi imurin kykyä liikkua erilaisilla pinnoilla ja mahdollistaa ennätykselliset nousut jopa neljä senttimetriä korkeiden kynnysten ja muiden esteiden yli.

Näissä roboteissa on myös Anti-Tangle-järjestelmä. Sen ansiosta pitkät hiukset, karvat ja langat siirtyvät vaivatta imurin rikkasäiliöön harjaksiin sotkeutumatta.

Roboteissa on tehokas 18 500 pascalin HyperForce-imutekniikka sekä Multifunctional Dock 3.0 -lataus- ja pesutelakkaa, jossa imurin mopit puhdistuvat jopa 75 celsiusasteen pesuvedessä.

Qrevo Curv -telakka on pyöristetysti muotoiltu ja Qrevo Edge -telakka on perinteisen kulmikas. Muuten ne ovat toiminnoiltaan samanlaiset.

Kolmas esitelty robotti, Qrevo Slim, on ohut. Valmistajan mukaan se on 8,2 senttimetrin korkeudellaan matalin kolmiulotteista ToF-navigointia käyttävä robottipölyimuri.

Tämä robotti sopii siis sellaisiin talouksiin, joissa on paljon matalia huonekaluja, kuten sohvia ja sänkyjä.


Imuri käyttää ympäristöä hahmottaessaan StarSight-havainnointijärjestelmää, jossa on käytössä alan ensimmäinen kaksoisvalaistu kolmiulotteinen ToF-teknologia (Time of Flight). Tämä kuvantaa imurille ympäristöä 21 600 sensoripisteen tarkkuudella ja 38 400 hertsin näytteenottotaajuudella. Yhdessä RGB-kameran kanssa imuri kykenee navigoimaan tarkasti ympäristössään esteitä väistellen ja varoen, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Robotin luvataan tunnistavan kymmeniä erilaisia esteitä, jonka ansiosta se osaa varoa esimerkiksi lemmikkieläimiä muita imureita paremmin. Roborockin lupaus esteiden välttelystä ei tosin suuremmin vakuuttanut AfterDawnin Roborock S8 MaxV Ultra arvostelussa, mutta ehkäpä uuden mallin kohdalla tekniikka on kehittynyt.

Qrevo Slimissä on moppi, FlexiArm-sivuharja ja 11 000 pascalin teho. Lisäksi imurin Multifunctional Dock 3.0 -lataus- ja pesutelakka huolehtii imurin puhdistamisesta ja lataamisesta.

Roborock Qrevo Curv-, Qrevo Edge- ja Qrevo Slim -robottipölynimurit tulevat Suomessa myyntiin vuoden 2025 aikana. Hintoja ei myöskään vielä paljastettu.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki