AfterDawn logo

Spotifylta huijattiin miljoonia tekaistujen kuuntelujen avulla

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhdysvalloissa liittovaltion syyttäjät ovat nostaneet syytteet muusikkoa vastaan, jonka väitetään huijanneen itselleen valtavat tulot Spotifylta ja Apple Musicilta.

Mies oli luonut satojatuhansia biisejä tekoälyn avulla. Sitten hän oli luonut itselleen artistitunnukset suurimpiin musiikin suoratoistopalveluihin ja lisännyt tekoälyn luomat kappaleet palveluihin kuunnteltavaksi.

Rahaa tilille alkoi tippumaan sitten rojaltien muodossa, kun muusikko valjasti botteja "kuuntelemaan" hänen luomiaan kappaleita. Suoratoistopalvelut maksoivat kiltisti omien laskukaavojensa perusteella miehelle sopimuksen mukaiset rojaltit kuukaudesta toiseen.

Viranomaisten mukaan huijaus jatkui seitsemän vuoden ajan ja vuosien mittaan hänen luomilleen kappaleille kertyi bottien avulla miljardeja "kuuntelukertoja". Koska kappaleiden määrä oli samalla niin valtava, eivät yhdenkään yksittäisen kappaleen toistokerrat nousseet epäilyttävän suuriksi, jotta mies olisi paljastunut.


Syyttäjän mukaan mies kertoi parhaimmillaan bottien "kuunneleen" kappaleita noin 660 000 kertaa päivässä, tahkoten samalla miehelle yli miljoonan dollarin vuositulot.

Muusikkoa syytetään petoksesta ja rahanpesusta - syytteistä voi tulla korkeimmillaan 60 vuoden ehdoton vankeustuomio.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Rolling Stone.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki