AfterDawn logo

Lehtipalvelu Briif lakkautetaan alle vuoden jälkeen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kotimainen, "äänilehtien Spotifyksi" halunnut Briif lakkautetaan alle vuosi perustamisensa jälkeen.

Yhtiön liike-ideana oli se, että ihmiset olisivat halunneet kuunnellla uutisia ääneen luettuna. Palvelu keskittyi nimenomaan ns. pitkän journalismin juttuihin, eli taustoittaviin, pidempiin journalistisesti toimitettuihin sisältöihin.

Palvelusta löytyi artikkeleita ääneen luettuna mm. Suomen Kuvalehdeltä, Financial Timesilta, Annalta ja The Economistilta.

Palvelussa jutut lukijat oikeat ihmiset ja Helsingin Sanomien keväällä julkaiseman artikkelin mukaan yhtiö oli solminut lehtitalojen kanssa tulojen jakamiseen pohjautuvan mallin. Eli Briif ei maksanut jutuista lehtitaloille mitään, mutta tilitti niille tietyn prosentin kuluttajien maksamista kuukausimaksuista.

Yhtiön kuluttajaliiketoiminta lakkaa 30.9.2024, jonka jälkeen kaikki kuukausitilaukset katkeavat. Briif kertoo sivuillaan hyvittävänsä mahdolliset etukäteen maksetut kuukaudet takaisin tilaajille syyskuun lopulla.


Palvelun kuukausimaksu oli 11,99 euroa/kk ja se sisälsi pääsyn kaikkiin Briiffistä löytyviin ääneen luettuihin artikkeleihin.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki