AfterDawn logo

AnandTech -sivusto lopetettiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhden teknologiajournalismin ikonin tarina päättyy tänään, kun vuodesta 1997 lähtien julkaistu AnandTech lopettaa toimintansa.

Sivusto oli vuosituhannen vaihteen tienoilla yksi teknologiamaailman merkittävimmistä julkaisuista, etenkin PC-raudan arvostelujen ja uutisoinnin saralla. Tuolloin myös rautaintoilijat olivat vahvasti jakautuivat kahteen leiriin: toinen kannatti AnandTechiä, toisten kannattaessa kilpailevaa Tom's Hardware Guidea.

AnandTechin perusti tuolloin 14-vuotias amerikkalainen teini, Anand Lal Shimpi, jonka nimestä sivustokin on luonnollisesti saanut nimensä.

AnandTech myytiin amerikkalaiselle Purchill vuonna 2014 ja sittemmin Purch myi AnandTechin eteenpäin brittiläiselle Futurelle. Tuolloin sivuston perustaja vetäytyi sivuston päätoimittajan tehtävästä ja nykyisen päätoimittajan, Ryan Smithin aikakausi alkoi.

Sivusto kertoo päätoimittajansa kirjoittamassa jäähyväisartikkelissa lakkautuksen syyksi yksinkertaisesti talouden. Lukijoita tekstimuotoiselle teknologiajournalismille ei löydy tarpeeksi jotta lukijoita ja mainosdollareita riittäisi kaikille sivustoille tarpeeksi jaettavaksi.


Osittain tarinassa on nähtävissä myös eräänlainen pitkän taistelun lopputulos: AnandTechin kovin kilpailija neljännesvuosisadan ajan - Tom's Hardware - on nykyisin sekin Futuren omistuksessa. Joten emoyhtiö näkee Tom's Hardware tulevaisuuden valoisampana kuin AnandTechin.

AnandTechin sivustoa ei kuitenkaan suljeta täysin, vaan sivustosta tulee eräänlainen aavekaupunki: kaikki nykyiset artikkelit ovat luettavissa, mutta uutta sisältöä sivuille ei enää julkaista. Viimeiset artikkelit sivustolla julkaistiin tänään, 30.8.2024.

Myös AnandTechin keskustelualueet jatkavat toimintaansa ja emoyhtiön Futuren moderointi- ja ylläpitotiimi huolehtii niiden toiminnasta jatkossa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki