AfterDawn logo

Teamsin keskustelut ja kanavat uudistuvat isolla kädellä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftin Teams on monilla aloilla de facto standardi videopuheluille ja etäneuvotteluille. Ja se on niissä todella hyvä, onhan videoteknologian pohjana Microsoftin omistaman Skypen yli 20 vuoden kokemus alalta.

Mutta Teams on myös muutakin: sitä käytetään valtavasti myös tekstimuotoiseen keskusteluun, kanavien, ryhmäkeskustelujen ja yksityisviestien muodossa.

Monille etämaailmaan koronapandemian aikaan hypänneille Teams on kenties ainoa kosketus tällaiseen viestintäkanavaan, joten he eivät osaa muuta oikein odottaakaan työyhteisön keskustelualustalta.

Sitten on olemassa se ihmisryhmä, jotka ovat käyttäneet työssään tai vapaa-ajallaan IRCiä tai sen toimintalogiikasta syntyneitä palveluja kuten Discordia tai Slackia. Ja tältä käyttäjäryhmältä jos kysyy mielipiteitä Teamsin toimivuudesta tekstimuotoiseen keskusteluun, ovat vastaukset yleensä hyvinkin painokelvottomia.

Microsoft ei sinänsä elä täysin tyhjiössä, joten yhtiö tuntuu tietävän Teamsin ongelmat itsekin. The Vergen mukaan (maksumuuri) Microsoft on kehittämässä uusittua versiota Teamsista, joka keskittyisi nimenomaan tekstikanavien järkeistämiseen.


Tahtotilana on ilmeisesti luoda jotenkin järkevämmin hallittavissa oleva kokonaisuus kanavista ja ryhmäkeskusteluista. Nykyisinhän kanavat ja keskustelut on hajautettu kahteen eri valikkoon ja niiden käyttäytymisen logiikkakin poikkeaa toisistaan hyvin paljon, mm. ilmoitusten muodossa.

Tarkkaa aikataulua muutokselle ei ole annettu, mutta huhujen mukaan Microsoft testaa erilaisia vaihtoehtoisia Teamsin keskustelunäkymiä jo sisäisesti.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki