AfterDawn logo

Fordin patentti muuttaisi autot nopeuskameroiksi - nappaa viereisellä kaistalla kaahaajasta kuvan ja lähettää poliisille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Villiltä kuulostava ja hieman valvontayhteiskunnalta haiskahtava autojätti Fordin patentti tulee jakamaan varmasti autoilijoiden mielipiteitä.

Autovalmistaja on hakenut patenttia teknologialle, jossa auto tarkkailee liikenteessä liikkuvia muita autoja ja seuraa niiden nopeuksia. Kun auto huomaa ohiajavan tai vastaantulevan auton ajavan ylinopeutta, se nappaa siitä kuvia.

Sen jälkeen auto lähettää kuvat joko suoraan poliisille tai vastaavasti lähistöllä olevalle poliisin tukiasemalle, johon kuvat nopeustietoineen kerätään keskitetysti.

Patentin huomanneen Motor Authority -sivuston mukaan Ford ei perustele patenttihakemuksessaan sitä, millä lakipykälällä yksityisten autojen muuttaminen nopeuskameroiksi tapahtuisi. Mutta tietysti teknologian ollessa saatavilla, voi jokainen maa halutessaan muuttaa lakeja siten, että automaattinen valvonta onnistuu näinkin.


Patenttihakemuksen mukaan poliisille välitettäisiin kuvan ohessa tieto sijainnista, ajankohdasta sekä kuvatun ajoneuvon nopeudesta.

2 KOMMENTTIA

Dafly1/2

Fordin autot meni sitten boikottiin...

Toupal22/2

Eiks kaikki poliisiautot toimi jo vähän noin. Miten tommosen voi patentoida.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki