AfterDawn logo

Tivi: Kohuistaan tunnettu Ylilauta heitettiin ulos Googlen mainosverkosta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Erilaisista kohuista tunnetuksi tullut ja varsin löysällä moderointipolitiikalla toimiva Ylilauta on menettänyt tärkeän tulonlähteensä.

Ylilauta on siis keskustelualue, jossa ei ole varsinaista yksittäistä aihealuetta, johon keskustelualue keskittyisi. Sen sijaan siellä keskustelu elää vahvasti eri tyyppisten aiheiden tiimoilta, mutta eniten julkisuutta ovat saaneet erilaiset politiikkaan, poliitikkoihin ja mm. naisiin liittyvät keskusteluketjut.

Tivin mukaan maailman suurin mainosvälittäjä Google on potkinut Ylilaudan pois AdSense-mainosverkostaan.

AdSense on miljoonien sivustojen käyttämä, maailman suurin mainosverkko, joka tarjoaa ohjelmallisesti ostettua mainontaa automaattisesti sivustojen käyttöön. Sitä käytetään vähintäänkin toissijaisena mainosmyyntikanavana lähes kaikilla keskisuurilla ja pienillä, mainoksilla elävillä sivustoilla.


Tivin saamien lausuntojen mukaan Google on lopettanut AdSense-mainonnan näyttämisen Ylilaudalla siksi, että AdSensen säännöt kieltävät sisällön, "joka yllyttää väkivaltaan ja halventaa tai edistää vihaa ihmisryhmää vastaan".

Ylilaudan ylläpidon mielestä sivusto on noudattanut AdSensen ohjeita kirjaimellisesti ja mm. sellainen sisältö, joka sotii AdSensen sääntöjä vastaan, on sijoitettu keskustelualueen maksulliselle, mainosvapaalle alueelle.

Ylilaudan ylläpito kertoo Tiville toivovansa jatkaa toimintaa jatkossa "täysin ilman perinteisiä mainoksia".

Sivusto on vuosien saatossa ollut pitkälti negatiivisen uutisoinnin keskiössä, mutta se on toiminut samalla myös monella tavalla sananvapauden esitaistelijana. Vuonna 2013 Ylilauta oli AfterDawnin ohella yksi suomalaisista sivustoista, joka osallistui Internetin mustan päivän kampanjaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki