AfterDawn logo

Teknologian hyötykäyttöä: Katastrofin keskellä hampurilaisketjun verkkosivusta tuli paras tilannekuvan antaja

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yhdysvalloissa, Teksasin osavaltiossa koettiin kuun taitteessa ns. viitoskategorian hurrikaani, kun hurrikaani Beryl iski Meksikonlahdelle.

Teksasissa hurrikaanin jäljiltä menetettiin sähköt monista osin osavaltiota. Erityisen pahasti sähkökatkot koettelivat Houstonia, joka on Teksasin väkirikkain kaupunki.

Paikallinen sähkölaitos ei kuitenkaan kyennyt tarjoamaan asukkaille reaaliaikaista tietoa sähkökatkojen laajuudesta ja siitä, millä Houstonin alueilla sähköt ovat jo palautuneet ja missä ne ovat vielä poikki.

Joten netin näppärät käyttäjät päätyivät seuraamaan sähkökatkojen reaaliaikaista tilaa paikallisen hampurilaisketjun verkkosivuston kautta.

Kyseinen hampurilaisketju, Whataburger, operoi 127 hampurilaisravintolaa Houstonin alueella. Yhtiö ylläpitää sivustonsa kautta reaaliaikaista karttaa, josta näkee sen, mitkä ravintolat ovat auki ja mitkä eivät. Lisäksi ketju pitää ravintolansa auki käytännössä aina, mikäli se on vain suinkin mahdollista.


Eli seuraamalla sitä, mitkä Whataburgerin ravintolat olivat auki milläkin hetkellä, saivat houstonilaiset varsin selkeän kuvan siitä, millä kaupungin alueilla sähköt toimivat ja missä ne ovat edelleen poikki.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki