AfterDawn logo

Suomessakin Philips-televisioissa käytössä olevaan Titan OS -käyttöjärjestelmään luvassa koko ruudun peittävät mainokset

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
7 kommenttia

Älytelevisioiden käyttöjärjestelmien osalta löytyy vaihtoehtoja. Suosituimpia ovat Googlen Android TV ja Google TV sekä Samsungin Tizen ja Applen tvOS. Pitkälti kaikissa järjestelmissä hyödynnetään mainoksia tavalla tai toisella.

Yksi uusimmista järjestelmistä on Titan OS, joka otettiin käyttöön ensimmäisenä Philipsin tämän vuoden PML9009- ja PUS8909-malleissa. Nämä mallit ovat Suomessa myynnissä.

Titan OS on itsenäinen käyttöjärjestelmä, ja sen yrityksen päämaja sijaitsee Barcelonassa. Yritys julkisti viime viikolla järjestelmään Titan Ads -mainosalustan.

Aluksi käyttöjärjestelmän mainosalusta tarjoaa mainostajille kaksi vaihtoehtoa: kotinäytön mainokset ja koko näytön peittävät videomainokset.

Kotinäytön mainokset ovat suuria bannereita kotinäytön ylälaidassa. Eli käytännössä tämän mainoksen näkee heti, kun television avaa. Muissakin järjestelmissä on käytössä vastaavanlainen mainospaikka.

Titan Adsin jälkimmäinen vaihtoehto ottaa koko televisioruudun haltuun, eikä mainosta voi ohittaa. Kovin tarkkoja tietoja mainoksista ei kerrota, mutta niiden pituus on ainakin 30 sekuntia.


Titan OS:n mukaan mainoksia voi toistaa ennen sisällön toistamisen aloittamista tai mainoskatkojen aikana. Näitä mainoksia näytetään "korkealuokkaisilla suoratoistokanavilla" ja sisältökumppaneiden sisällöissä.

Koko ruudun peittävä mainos televisiossa

Mainoksissa voi olla myös puhelimella luettava QR-koodi tuotteen ostamiseen.

Mainosalustassa yhteistyötä Titan OS tekee OneTrustin kanssa, joka tarjoaa räätälöidyn alustan tietojen käytön antamiseen. Käyttäjä voi antaa tietojansa mainostajien käyttöön, jolloin televisiossa näkyy paremmin kohdennettua mainontaa.

Lähteet: Kari Haakana / Bluesky, Titan OS tiedote, Titan Ads

7 KOMMENTTIA

Lekovan1/7

tämän ja monen muunkin syyn takia on parasta olla kytkemättä telkkaria nettiin ollenkaan.

jartar2/7

Miten meinasit ilman nettiä katsoa telkkarilla Netflixiä?

Lekovan3/7

Jokin mini-PC kytkettynä telkkariin HDMI kaapelilla, ja lähimmästä elektroniikkaliikkeestä näppäimistö + trackpad yhdistelmä.

DeNiWar4/7

Nuo "äly-tv":t kaivavat hitaasti ja varmasti omaa hautaansa.
Jos nuo mainokset vielä pomppivat silmille kesken dvd/bluray tai maksettujen suoratoisto elokuvien, tai tv-ohjelman jännittävimmän kohtauksen, niin mikä sen varmempi keino saada käyttäjät ärsyyntymään tai peräti suuttumaan kyseiseen rakkineeseen.

Nykyihmisen elämällä tosin ei enää ole minkäänlaista muuta arvoa saati merkitystä kuin rahan ja omaisuuden haaliminen, pakko ostaa, ostaa lisää ja ostaa vieläkin lisää vaikkei tarvitsisikaan enempää ja sitä uusinta versiota, mutta pakko ostaa kun se on ainoa keino jolla nykyihminen osoittaa olevansa ns.yhteiskuntakelpoinen.
Sosiaaliset kanssakäymiset, yhteinen toiminta, ystävyydet ja kaikki muu rahanhankinnan ulkopuolinen elämä alkaa olemaan kuolemassa ellei jo kuollutta.
Raha puhuu & määrää ja ihminen tottelee valtiastaan!

jartar5/7

Mainitsemasi tapa on kivikautinen tapa hoitaa tuo asia. Sen lisäksi siihen palaa turhaan rahaa ja käytettävyys tippuu surkealle tasolle. Tuo on varmasti huonoin tapa hoitaa tuo asia.

Lekovan6/7

ihan rehellisesti sanottuna en keksi mitään surkeampaa käyttöliittymään kuin äly-TV.n oma käyttöliittymä. Tuo mainitsemani tapa hoitaa asia on heittämällä ylivertainen ratkaisu mihinkään äly-TV.n omaan käyttöliittymään verrattuna. Siitäkin huolimatta että siihen kuluu hieman ylimääräistä rahaa.

jartar7/7

Yhtä viisasta on sanoa, että en tiedä mitään surkeampaa kuin tietokoneen käyttöliittymä. Älytelkkareita on erilaisia, käyttöjärjestelmiä on erilaisia ja niistä vielä eri versiot. Toimivuuteen vaikuttaa vielä käytössä oleva järjestelmäpiiri.

Mut ihan tuossa omassa LG:n OLED telkkarissa älytv on toimiva, nopea ja helppokäyttöinen. Siinä kohtaa kun sinä olet käynnistänyt minipc:n ja hakenut näppäimistö trackpad yhdistelmän, niin sulla olisi jo leffa pyörimässä jos olisit käynnistänyt sen suoraan telkkarista. Sun mielestä sellainen ratkaisu on ylivertainen missä tehdään yksinkertaisesta asiasta monimutkainen, hommataan lisää laitteita, hommataan lisää hallintalaitteita, hidastetaan käyttöä ja maksetaan vielä tästä hyvästä. Tuo sotii kaikkia käytettävyyden periaatteita vastaan...

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki