AfterDawn logo

AL: Suomalainen OnlyFans-tekijä ja YouTube-tähti jättivät maksamatta videotienesteistä verot - ehdollista vankeutta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Verohallinto kertoi jo vuonna 2023 aloittavansa sosiaalisen median kanavista tienattujen tulojen erityistarkkailun.

Jo tuolloin verottaja oli pistänyt merkille sen, että etenkin OnlyFans-palvelusta tienattuja tuloja on jätetty ilmoittamatta veroilmoituksissa merkittävän paljon.

Verottaja saa nykyisin hyvin laajasti tietoja eurooppalaisten rahanpesusäännösten ansiosta siitä, mistä ja kuinka paljon tuloja kukin kansalainen tililleen saa. Suuret alustat, kuten OnlyFans ja mm. Airbnb ovat velvollisia kertomaan maksutapahtumista suoraan verottajalle.

Nyt Aamulehti kertoo kahden toisiinsa liittymättömän videotoimijan saaneen hiljattain ehdollista vankeutta.

Toinen tapauksista kytkeytyy YouTubeen, jossa elinkeinoharjoittajana toiminut henkilö oli vääristellyt YouTuben kautta tienaamiaan tuloja merkittävästi. Samalla hän oli tullut syyllistyneeksi kirjanpitorikokseen toiminnallaan.


Käräjäoikeus tuomitsi tubettajan viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä korvaamaan verottajalle 4800 euroa maksamatta jääneitä tuloveroja korkoineen. Tubettaja on valittanut tuomiosta hovioikeuteen, joten päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Toisessa tapauksessa OnlyFansin kautta rahaa tienannut nainen oli jättänyt ilmoittamatta kokonaan OnlyFans-tulonsa sekä vuonna 2021 että vuonna 2022. Ensimmäisenä vuonna hän oli tienannut palvelun kautta 59100 euroa ja toisena vuonna 94200 euroa.

Nainen sai käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion ja hänet määrättiin lisäksi maksamaan Verohallinnolle vahingonkorvauksia 57000 euron edestä.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki