AfterDawn logo

Suomen verottaja ottaa OnlyFans-tulot erityistarkkailuun

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suomen Verohallinto on kertonut ottavansa erilaisten sosiaalisen median palveluiden kautta tuloja hankkivat pienetkin wannabe-julkkikset eritystarkkailuun.

Verottajan mukaan 70 prosenttia OnlyFans-alustan kautta tuloja hankkineista ihmisistä jätti ilmoittamatta tulonsa verottajalle vuonna 2021.

Viime vuosina verottaja on tiukentanut verkkoaan lujasti ja verohallinto saakin nykyisin tietoonsa kaikista tärkeimmistä ulkomaisista sosiaalisen median palveluista tehdyt tilitykset suomalaisille pankkitileille. Se, että verottaja tietää ihmisen tienanneen jotain, ei luonnollisestikaan poista kansalaiselta velvollisuutta itse ilmoittaa tulonsa verottajalle.

Verottaja muistuttaa myös, että myös kaikki saadut tuotelahjat ovat veronalaista tuloa. Myös sellaiset, jotka IG-julkkis tai OnlyFans-tähti on saanut täysin pyytämättä. Tavanomainen, verovapaaksi katsottava mainoslahja voi olla arvoltaan korkeintaan 50 euroa.

Mikäli tulojaan ei ilmoita ja verottaja saa sen myöhemmin selville, on tiedossa tyypillisesti vähintäänkin veronkorotus - eli "oikeasti" vaadittujen verojen päälle lisätään jopa 10 prosenttia lisää veroja. Myös myöhästymismaksuja peritään, jos verohallinto saa itse selville ilmoittamattomat tulot.


Alkuvuodesta myös Yhdysvaltain verottaja iski silmänsä OnlyFans-tähtien ilmoittamatta jättämiin tuloihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT