AfterDawn logo

Puolustusvoimat julkaisi uuden OmaIntti-palvelun omien tietojen tarkasteluun - kyykkäsi heti pahasti

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Puolustusvoimat julkaisi tiistaina OmaIntti-palvelun. Puolustusvoimat kertoo palvelun olevan merkittävä askel kohti modernia ja digitaalista asiointia.

Palvelun kautta reserviläiset ja asevelvolliset pystyvät tarkastelemaan omia tietojaan, kuten ylennystietoja, sekä päivittämään sen kautta omia tietojaan Puolustusvoimien suuntaan.

Uusi "Omat tiedot" -osio mahdollistaa asevelvollisten omien tietojen, kuten sodanajan sijoituksen ja ylennysten, tarkastelun. Tietojen laajuus vaihtelee asevelvollisuuden vaiheen mukaan.

"OmaIntti on merkittävä parannus, joka helpottaa naisten vapaaehtoiseen palvelukseen hakevien, kutsuntoihin osallistuvien, varusmiesten ja reserviläisten arkea. OmaIntin kautta he saavat räätälöityjä sisältöjä sekä voivat tarkastella omia tietojaan ja päivittää niitä kätevästi verkossa. Tämä tuo asiointiin aivan uudenlaista joustavuutta", sanoo Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari.

Palvelusta löytyvät ajankohtaiset ohjeet ja asiointipalvelut kaikkiin asevelvollisuuden vaiheisiin, mikä tekee tarvittavan tiedon löytämisestä helppoa ja nopeaa. Lisäksi palvelua kehitetään tulevaisuudessa. Kehitteillä olevat palvelut laajentavat reserviläisten mahdollisuuksia asioida sähköisesti.


Digitaalisten asiointiprosessien kehittäminen on Puolustusvoimissa tärkeä tavoite, ja OmaIntti-projekti on tärkeä osa laajempaa kehitystä, tiedotteessa kerrotaan.

OmaInttiin voivat kirjautua kaikki 18-60 vuotiaat asevelvolliset sekä vapaaehtoisesta asepalveluksesta kiinnostuneet. OmaIntti-palvelua käytetään osoitteessa omaintti.fi.

Palvelua tosin ei juurikaan ole vielä pystynyt käyttämään, sillä se kaatui pahemman kerran heti alkuun ja vaikeudet jatkuvat edelleen.

Palvelun sivulla todetaan, että palvelussa on juuri nyt ruuhkaa.

"Yritä myöhemmin uudelleen", sivuilla kehotetaan.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki