AfterDawn logo

Spotify Car Thing -soitin lopetetaan, yhtiö käskee heittämään roskiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Ruotsalaislähtöinen Spotify on jättänyt koko historiansa ajan fyysisten, Spotifyn musiikkipalvelun kanssa yhteensopivien tuotteiden valmistuksen muille yhtiöille.

Yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Kolme vuotta sitten Spotify julkaisi Spotify Car Thing -soittimen, joka oli tarkoitettu vanhempiin autoihin.

Car Thing oli kaikessa yksinkertaisuudessaan auton kojelautaan kytkettävä kosketusnäyttölaite, jossa oli tasan yksi toiminto: musiikin toistaminen Spotifysta. Auton äänentoistojärjestelmään sen pystyi kytkemään usealla eri tavalla, joko Bluetoothin kautta, autoradion USB-liitännän kautta tai perinteistä AV-liitäntää käyttäen.

Eli laitteen avulla pystyi tuomaan Spotifyn myös vanhempiin autoihin, joissa ei ole vielä modernia mediajärjestelmää kosketusnäyttöineen ja nettiyhteyksineen.

Mutta ilmeisesti idea ei lentänyt kovin pitkälle, sillä nyt yhtiö kertoo laitteen tuen päättyvän. Tuki loppuu tarkalleen ottaen joulukuun 9. päivä, 2024, jonka jälkeen Spotifyn API-rajapinnat eivät enää keskustele Car Thingin kanssa.


Spotifyn ohjeistus Car Thingin omistajille on tyly: heittäkää laite roskiin joulukuussa.

Jotkut ovat ilmeisesti saaneet asennettua Spotifyn oman käyttöliittymän tilalle Androidin ja näin antaneet lisäaikaa laitteelle. Mutta helpoin tapa vanhempiin autoihin lienee jatkossa toistaa musiikkia puhelimesta Bluetoothin kautta auton omaan radioon.

Vanhempiin autoihin, joiden radio ei Bluetoothiakaan tue, suosittelemme puhelimen yhdistämistä tupakansytyttäjään asennettavan FM-lähettimen kautta. Tällöin puhelin lähettää musiikkia FM-lähettimelle, joka puolestaan lähettää sen eteenpäin sopivalla FM-radiotaajuudella auton radioon.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki