AfterDawn logo

Spotify Car Thing haluaa uudistaa autoradion

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Olemme siirtyneet kodeissa katselemaan suoratoistopalveluita televisiolähetysten sijaan. Toimistoissa ja lenkkeillessä kuulokkeissa soi suoratoistona musiikkia, äänikirjoja tai podcasteja. Nyt Spotify haluaa itselleen sen vihoviimeisen vanhan maailman jäänteen, eli autosi.

Monelle - etenkin nuoremmalle sukupolvelle - autossa työmatkalla tapahtuva kuuntelu alkaa olemaan niitä viimeisiä hetkiä, jolloin radiota kuunnellaan yhä FM-vastaanottimen kautta. Ja tähän iskee nyt siis Spotify uudella tuotteellaan.

Spotifn uusi tuote on fyysinen laite nimeltään Car Thing eli "autojuttu". Sitä esiteltiin jo vuonna 2019, mutta nyt se on vihdoin julkaistu. Laite on tarkoitettu nimensä mukaisesti autoihin - ja nimenomaan hieman iäkkäämpiin autoihin, joissa ei vielä ole verkkoon kytkeytyvää mediajärjestelmää suoraan kojelaudassa. Laite on äärimmäisen yksinkertainen, pelkän kosketusnäytön sisältävä laite, jolla voi toistaa ainoastaan Spotifyn sisältöä.


Spotify Car Thing

Car Thing kytkeytyy auton audiojärjestelmään joko USB-liitännän, Bluetoothin tai auton AUX-liitännän kautta. Käytännössä siis se sopii kaikkiin mahdollisiin autoihin, myös iäkkäämpiin autoihin, joista ei löydy vielä mitään tietotekniikkaan viittaavaakaan. Toimiakseen Car Thing vaatii yhteyden puhelimen Bluetoothiin sekä voimassa olevan Spotify Premium -tilauksen. Sekä Android että iPhone ovat tuettujen laitteiden listalla.

Car Thingiä voi ohjata joko kosketusnäytön avulla, puheohjauksella tai laitteessa olevan fyysisen napin avulla. Puheohjaukselle voi kertoa vaikkapa "Hei, Spotify, soita rokkia" ja näin tapahtuu. Kaikkeen tähän yhdistyy Spotifyn hiljattain luoma "Your Daily Drive" -soittolista, joka yhdistää musiikkia ja puheohjelmaa, luodakseen tavallaan ikioman radiokanavan kuulijan mieltymysten mukaan.

Car Thing on toistaiseksi kokeiluvaiheessa ja saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa. Siellä voivat halukkaat liittyä jonotuslistalle, josta Spotify arpoo voittajia, jotka saavat laitteen omakseen pelkkien postikulujen hinnalla. Laitteen varsinaiseksi hinnaksi on Car Thingin sivuilla mainittu 80 dollaria eli noin 67 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki