AfterDawn logo

Winamp muuttuu avoimen lähdekoodin ohjelmaksi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Ikoninen, vuosituhannen vaihteessa valtavan suosituksi noussut musiikkisoitin Winamp on elänyt enemmän tai vähemmän hiljaiseloa jo vuosikausien ajan. Softan omistajuus on vaihtunut vuosien mittaan muutamankin kerran, mutta mitään isoa paluuta parrasvaloihin Winamp ei ole onnistunut tekemään.

Nyt Winampin nykyinen omistajataho, eli omaksi yhtiökseen pyöräytetty Winamp toivoo tulevaisuutensa kirkastumista isolla periaatteellisella muutoksella.

Soitin aiotaan muuttaa avoimen lähdekoodin projektiksi. Samalla Winampin tulevaisuuden suunnitelmat keskittyvät jatkossa entistä selkeämmin ohjelman kännykkäversioihin, eli Android- ja iOS-soitinten kehitykseen. Myös laajentuminen "muille alustoille" mainitaan suunnitelmissa.

Se, millä lisenssillä Winamp tullaan aukaisemaan, ei ole vielä tiedossa. Koodi tullaan avaamaan syyskuun 24. päivä, mutta kiinnostuneet ohjelmoijat voivat liittyä jo "FreeLLama"-tiedotuslistalle, jossa etenemisestä kerrotaan tarkemmin.


Winampista tullaan julkaisemaan jo heinäkuussa uusitut kännykkäsovellukset.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki