AfterDawn logo

Applen iPad Airin saa nyt kahdessa koossa - OLED-näytöllä varustettu iPad Pro on ohuin Applen tuote

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Apple esitteli tänään iPad-malliston uusimmat versiot. Uudistusta saivat iPad Air ja iPad Pro.

Lisäksi Apple esitteli Pencil Pro -kynän ja M4-piirin.

iPad Air

Applen iPad Airin saa nyt ensimmäistä kertaa kahdessa eri koossa.

Vaihtoehdot ovat 11 tuumaa ja 13 tuumaa. Kummassakin näytössä käytetään IPS-teknologiaa. Pienemmässä mallissa on 2360 x 1640 pikselin tarkkuus ja suuremmassa 2732 x 2048 pikselin tarkkuus.

Näyttö tukee True Tonea. Pienemmän mallin kirkkaus yltää 500 nitiin ja suuremman 600 nitiin. Kynän osalta vaihtoehtona löytyy USB-C:llä varustettu Pencil tai uusi Pencil Pro.

Kummassakin mallissa on M2-siru ja 8 gigatavua RAM-muistia. Tallennustila alkaa 128 gigatavusta.

Apple on parantanut Airin äänentoistoa ja siirtänyt etukameran pitkälle sivulle.

iPad Air 2024 keskeisimmät ominaisuudet

Air on tilattavissa nyt ja saataville laitteet tulevat 15.5. alkaen. 11 tuuman mallin hinta alkaa 729 eurosta ja 13 tuuman 979 eurosta.

iPad Pro

Uudesta iPad Prosta löytyy myös kaksi kokoa: 11 ja 13 tuumaa.

Näytön osalta on päädytty mielenkiintoiseen ratkaisuun, sillä Apple hyödyntää uudessa Ultra Retina XDR -nimeä kantavassa näytössä tandem OLED-tekniikkaa.

Apple kertoo, että tekniikassa hyödynnetään kahta OLED-paneelia päällekkäin tuottamaan kirkkaampaa kuvaa. Koko näytön kirkkaus yltää 1000 nitiin ja HDR-huippukirkkaus jopa 1600 nitiin. Virkistystaajuus yltää 120 hertsiin.

Uusi iPad Pro on ohut. Suurempi 13 tuuman malli on vain 5,1 millimetriä paksu, joka tekee siitä kaikkien aikojen ohuimman Applen tuotteen.

iPad Pro sivuprofiili

Suorituskyvystä vastaa tilaisuudessa esitelty M4-piiri. Apple kertoo, että toisen sukupolven 3 nanometrin teknologiaan perustuva M4 tarjoaa jopa 4x nopeamman suorituskyvyn, kun sitä verrataan M2-piirillä varustettuun iPad Prohon.

M4-piirissä on neljä suorituskyky-ydintä ja kuusi tehokkuus-ydintä.

Apple kertoo, että M4 suorittaa 38 biljoonaa laskutoimitusta sekunnista ja piiri parantaa myös tekoälyn käyttöä. Esimerkiksi Final Cut Prossa voi edistää 4K-videosta kohteen taustasta yhdellä napautuksella, sillä piiri hoitaa kaiken.

Yhdessä iPad Pron kanssa voi hyödyntää uutta Pencil Pro -kynää. Siinä on uusi sensori, jonka ansiosta kynä tukee puristusta, kiertoa ja tuntopalautetta.

Pencil Pro tunnistaa puristuksen, joka tuo näytöllä esille uuden paletin työkalujen vaihtamiseen. Gyroskoopin ansiosta kynää voi kiertää ja näin voi hallita kynä- ja sivellintyökaluja uudella tavalla.

iPad Pro 2024 keskeisimmät ominaisuudet

11 tuuman iPad Pron saa alkaen 1229 euron hinnalla ja 13 tuuman version 1579 eurolla. Tallennustila alkaa 256 gigatavusta.


Lisähintaa tuovat esimerkiksi Cellular-malli eli 5G-yhteys tai Pencil Pro, jonka hinta on 149 euroa.

Toimitukset aloitetaan 15.5.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki