AfterDawn logo

YouTube estää nyt ulkopuolisten sovellusten käytön, jos ne eivät näytä mainoksia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Googlen omistama videopalvelujätti YouTube aloitti viime vuonna sodan mainokset estäviä käyttäjiä vastaan.

Siitä lähtien Google on pyrkinyt estämään pääsyn YouTube-videoihin tai ainakin tekemään YouTuben käytöstä mahdollisimman vaikeaa, jos käyttäjällä on käytössään mainosesto-ohjelma, joka estää YouTubessa näkyvät mainokset.

Käyttäjiä patistellaan mainoksettoman, mutta maksullisen YouTube Premiumin käyttäjiksi - tai sallimaan mainokset YouTuben videoissa.

Useat käyttäjät ovatkin vastalauseena siirtyneet käyttämään kolmansien osapuolten tekemiä epävirallisia YouTube-sovelluksia. Sovellukset siis näyttävät videoita YouTubesta, mutta niiden käyttöliittymä on usein jollain tavalla erilainen - tai sitten ne tarjoavat toimintoja, joita YouTuben oma sivusto tai sovellus eivät tarjoa.

Yksi yleisimmistä "toiminnoista", jota ulkopuoliset sovellukset tarjoavat, on juurikin YouTube-mainosten estäminen videoita katseltaessa.

Nyt tähän on tulossa stoppi.

Googlen uusien käyttöehtojen mukaan yhtiö tiukentaa nyt otettaan siitä, miten kolmannen osapuolen sovellukset voivat käyttää YouTuben sisältöä.

Vapaasti suomennettuna:

Tiukennamme valvontaamme kolmannen osapuolen sovellusten osalta, jotka rikkovat YouTuben käyttöehtoja, etenkin koskien mainosten estämistä.

Katsojat, jotka käyttävät tällaisia sovelluksia saattavat jatkossa törmätä hidasteluun videoiden latautumisessa tai ilmoitukseen "Sisältö ei ole saatavilla tässä sovelluksessa", kun videoita yritetään katsoa.

Haluamme painottaa, että käyttöehtomme eivät salli mainosten estämistä, koska silloin videoiden tekijät eivät saa korvauksia videoistaan. Mainokset YouTubessa tukevat videoiden tekijöitä ja mahdollistavat sen, että miljardit ihmiset pystyvät käyttämään palveluamme.

Ymmärrämme myös, että jotkut käyttäjät haluavat mieluummin mainoksista vapaan käyttökokemuksen ja siihen tarkoitukseen tarjoammekin maksullista YouTube Premium -tilausta.

Google on myös lähiaikoina tekemässä erilaisten mainosestoon tarkoitettujen lisäosien toiminnasta vaikeampaa hidastamalla Chromeen hyväksyttyjen lisäosien päivitystahtia. Näin ollen Google ehtii muuttaa YouTuben mainosestäjien tunnistusta, ennenkuin mainosesto-ohjelmien uudet ominaisuudet tulevat käyttäjien saataville.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki