AfterDawn logo

Jimm's: "Kaikki mikä on laillista, ei ole oikein"

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suomalainen, mutta yrityskauppojen kautta sittemmin ulkomaisten sijoittajien omistukseen siirtynyt, Turussa toimiva Jimm's PC Store on ollut uutisten keskiössä viime päivät.

Viime viikolla paljastui, että yhtiö on myynyt tuhansia drooneja yritykselle, jonka epäillään kaupanneen sotilaskäyttöönkin sopivia tarvikkeita Venäjälle.

Vaikka oikeus ei lopulta saanut aukottomasti todistettua, että Jimm'sin myymiä drooneja olisi päätynyt Venäjän käyttöön sen aloittamassa hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan, on tieto otettu tyrmistyksellä vastaan.

Useat Jimm'sin yhteistyökumppanit ovat katkaisseet välinsä yritykseen tiedon tultua julkisuuteen.

Nyt yhtiö on antanut oman vastineensa asiaan yrityksen Instagram-tilin kautta.

Yhtiö painottaa vastineessaan sitä, että se ei ole syyllistynyt mihinkään laittomaan toimintaan. Tämähän on totta, sillä Jimm's myi drooneja suomalaiselle yritykselle ja Jimm'siä itseään ei ole missään vaiheessa epäilty laittomuuksista.

Ongelma useilla asiaa seuranneilla - ja yhtiön yhteistyökumppaneilla - on ollut se, että yrityksen moraali on tuntunut olevan kateissa, kun itänaapurin käydessä hyökkäyssotaa yhtiö ei selvitä tuhansien droonien kauppojen taustoja tarkemmin.

Tämän yhtiö vaikuttaa myöntävän itsekin julkisessa vastineessaan:

Vuonna 2022 tapahtunut kaupankäynti suomalaisen Luminor-yhtiön kanssa on opettanut meille, että kaikki se mikä on laillista, ei ole oikein.

Koko Jimm'sin vastine on luettavissa alla:


Jos upotus ei aukea, löytyy julkaisu tämän linkin takaa.

Mainittu suomalaisyritys, Luminor Oy, joutui Yhdysvaltain pakotelistalle syksyllä 2023.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki