AfterDawn logo

Sähköauton lataus on nyt edullisempaa yöaikaan K-Latauksen asemilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

K-Auton sähköautolatausverkosto K-Lataus laski maanantaista 26.2.2024 alkaen yölatauksen hintoja.

Yöhinnat ovat voimassa klo 20:00 - 07:00 välisenä aikana aloitetuissa latauksissa, ja edullisemmat hinnat ovat voimassa kaikilla K-Latauksen asemilla Suomessa. Yölataus on K-Latauksen mukaan noin 12 - 14 prosenttia halvempaa verrattuna päivälataukseen.

Yölatauksen hinnoittelumalli on seuraavanlainen:

  • HPC (suurteholataus): 0,29e/kWh + aikamaksu 45 minuutin jälkeen (norm. 0,33 e/kWh + aikamaksu 45 minuutin jälkeen)
  • AC (peruslataus): 0,19e/kWh ilman aikamaksua (norm. 0,22 e/kWh + aikamaksu kahden tunnin jälkeen)
"Kaikilla sähköautoilijoilla ei ole latausmahdollisuutta kotipihassa, joten he voivat jatkossa ladata autonsa yöaikaan K-Latauksen asemalla entistäkin edullisemmin. Toki tästä hyötyvät myös he, jotka käyvät mieluiten ilta-aikaan ruokaostoksilla. Uskomme, että yölatauksen hinnat miellyttävät myös kotimaan matkailijoita, joiden tarvitsee ladata autoaan jossain muualla missä yleensä", kommentoi K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen.


Alennettu yölataushinta astuu voimaan klo 20 jälkeen aloitetuissa lataustapahtumissa eli latauksen aloitushetki ratkaisee veloitettavan hinnan.

Uusi yöhinnoittelu on kokeilu, jolla tavoitellaan entistä parempaa asiakaskokemusta. K-Latauksella ja koko Keskolla uskotaan vahvasti pilottihankkeen onnistumiseen.

"Kyseessä on hyvin edullinen latauksen hintataso, kun huomioidaan energian hinta sähkönsiirtoineen ja sähköveroineen. Uskomme suosion olevan suurta, mutta pilotoidaan ja kokeillaan ensin. Tervetuloa yölataamaan sekä nykyiset että uudet K-Latauksen asiakkaat", Määttänen sanoo.

Vuoden lopussa K-Latauksen verkostossa oli kaikkiaan jo noin 300 asemaa ja yli 1 500 latauspistettä. Määttänen vihjaa, että myöhemmin on tiedossa merkittäviä laajentumisuutisia tälle vuodelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT