AfterDawn logo

Suosittu Temu-verkkokauppa nyt pahantekijöiden kohde - laaja huijauskampanja liikkeellä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Tietoturvayhtiö Check Point Software kertoo, että Suomessakin suosittu kiinalainen Temu-verkkokauppa on nyt hakkereiden uusi kohde. Temu, jonka sovellus löytyy sovelluskauppojen listojen kärjestä, on nopeasti saavuttanut suosiota tarjoamalla alennettuja tuotteita suoraan kuluttajille ilman välikäsiä.

Verkkokaupan runsas suosio on herättänyt myös huijareiden kiinnostuksen.

Check Point Softwaren kyberturvallisuustutkija Jeremy Fuchs kertoo, että viimeisen kolmen kuukauden aikana on rekisteröity yli 800 uutta domain-nimeä, jotka sisältävät nimen "Temu". Tämä on osa laajempaa huijauskampanjaa, jossa käyttäjiä houkutellaan Temun palkkioilla (rewards) antamaan kirjautumistietonsa.

Huijarit lähettävät Temun nimissä sähköpostiviestejä, joissa vastaanottajan kerrotaan voittaneen Temu-palkkioita.

Viesteissä on linkkejä huijaussivustoille, jotka kalastelevat kirjautumistietoja. Huijausviesteissä luotetaan brändin tunnettavuudeen ja viestit luovat kiireen tuntua väittämällä vastaanottajan olevan "tammikuun voittaja".


Viestit kuitenkin tulevat epäilyttävistä osoitteista, kuten onmicrosoft.com. Viesteissä voi olla myös kuvia, jotka eivät lataudu ollenkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki