AfterDawn logo

Kyberturvallisuuskeskus varoittaa poliisin nimissä tulevista huijauspuheluista

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa poliisin nimissä tehdyistä huijauspuheluista. Kyberturvallisuuskeskus sai viime viikon aikana ilmoituksia tällaisista puheluista.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan puhelut ovat tulleet yksityisistä numeroista. Poliisina esiintynyt soittaja on väittänyt selvittävänsä lainanhakuun liittyviä epäselvyyksiä, ja puheluita saaneita henkilöitä on painostettu luovuttamaan tietojaan. Soittajat ovat puhuneet joko suomea tai venäjää.

"Soittaen tehdyt huijaukset ja tietojenkalastelut ovat kybertoimintaympäristössä yksi vanhimmista kalastelun keinoista. Nyt meille ilmoitetuissa tietojenkalastelupuheluissa rikolliset ovat toimineet eri kielillä ja ovat todennäköisesti osanneet arvioida kohteen käyttämän kielen ennakkoon", kertoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen erityisasiantuntija Harri Holmström.


Kyberturvallisuuskeskus huomauttaa, että pelkästään puheluun vastaamisesta ei ole haittaa. Hyvä muistutus on kuitenkin se, että pankki, poliisi tai muu viranomainen ei koskaan pyydä luovuttamaan puhelimitse tunnistautumistietoja tai pankkitunnuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki