AfterDawn logo

TikTok haluaa vaakavideoita palveluunsa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailman suosituin lyhytvideopalvelu TikTok on muuttanut niin perusteellisesti videoiden katselua, että pystysuunnassa kuvatuista videoista on tullut viime vuosina jo uusi normaali, johon poikkeuksen muodostavat vain televisiosarjat, elokuvat sekä "vanhanaikaiset" YouTube-videot.

Mutta nyt näyttää siltä, että trendi on kääntymässä - ja sitä on muuttamassa juurikin TikTok itse.

Yhtiö on lähestynyt sisällöntuottajia omalla alustallaan aiheesta. TikTok lupaa yli minuutin mittaisille, vaakasuunnassa kuvatuille videoille parempaa näkyvyyttä alustallaan kuin muille videoille.

Käytännössä vaakavideot toimivat TikTokin videovirrassa kuten tavallisestikin, eli ne näkyvät pieninä postimerkin kokoisina videoina, kun käyttäjä selaa videovirtaa. Mutta erikseen vaakavideoiksi tunnistetut videot sisältävät myös erillisen painikkeen, josta video kääntyy 90 astetta (ja tietysti puhelimen käyttäjän pitää tällöin kääntää puhelimensa vaakatasoon), täyttäen koko puhelimen näytön.


Syyt TikTokin äkilliselle mielenmuutokselle ovat arvailujen varassa, mutta pääosin verkkokeskusteluissa ollaan päädytty samaan lopputulokseen: TikTok haluaa kaapata itselleen myös YouTubesta tutut pitkät ns. opastusvideot. Ja samaan aikaan Googlen omistama YouTube on epätoivon vimmalla tunkenut itseään TikTokin pystysuuntaisten lyhytvideoiden tontille, YouTube Shortsin avulla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki