AfterDawn logo

Tokmannin kanta-asiakasohjelma ylitti kolme miljoonan jäsenen rajan kahdessa ja puolessa vuodessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Tokmanni lanseerasi oman kanta-asiakasohjelmansa, Tokmanni Klubin, vuoden 2021 elokuussa. Nyt halpakauppaketju tiedottaa, että sen ohjelmaan on liittynyt jo yli kolme miljoonaa suomalaista vain noin kahdessa ja puolessa vuodessa.

Ensimmäisen kuukauden aikana Tokmanni Klubiin liittyi reilusti yli 200 000 asiakasta. Miljoonan raja rikkoutui vuoden 2022 keväällä ja kahden miljoonan raja meni rikki vuotta myöhemmin.

"Asiakaspalautteemme ja tilastomme kertovat, että Tokmanni Klubimme asiakkaat ovat hyvin uskollisia halpojen hintojen ystäviä. Kun mukaan lasketaan kaikki noin 200 Tokmanni -myymälää ympäri Suomea, keskimäärin jo lähes joka toinen asiakkaamme asioi kanta-asiakkaaksemme tunnistautuneena, Tokmannin markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Veli-Pekka Ääri kertoo.

Viime vuonna Tokmannin kanta-asiakkaiden eniten suosimia tuoteryhmiä olivat makeiset, WC- ja talouspaperit. Myös lemmikit, sisustaminen ja pukeutumisen tuotteet ovat tärkeitä kanta-asiakkaille.


Peräti noin kaksi kolmasosaa Tokmannilta ostetusta koiran- ja kissanruoasta, sisustusesineistä ja -tekstiileistä sekä lasten ja naisten vaatteista ja asusteista löysi ostajansa Tokmanni Klubin jäsenten joukosta.

Yksittäisistä tuotteista Tokmanni Klubin jäseniksi tunnistautuneet asiakkaat ostivat viime vuonna hurjasti erityisesti Hartwallin Vichyä ja Pauligin Juhla Mokka -kahvia. Ostoskoreihin poimittiin vilkkaasti myös esimerkiksi Lambin WC-paperia.

Lanseerauksen aikaan kanta-asiakasohjelman tunnistautuminen tapahtui puhelinnumerolla tai henkilöllisyystodistuksella myymälän kassalla, mutta nykyään apuna voi käyttää Tokmannin omaa sovellusta, joka lanseerattiin vuosi sitten. Sovelluksen kautta tunnistautuminen tapahtuu kassalla QR-koodin avulla.

Kanta-asiakasohjelma säästää myös paperia, sillä ohjelmaa kuuluvat voivat valita sähköisen takuu- ja kuittipankin, jolloin nämä näkyvät sovelluksen kautta.

Klubin osalta nostetaan Tokmannin tiedotteessa esille myös peräkärryvuokraukset, sillä kaikista Tokmannin viime vuoden peräkärryvuokrauksista peräti noin yhdeksän kymmenestä oli Tokmanni Klubin jäsenten tekemiä. Jäsenet saavat kymmenen euron alennuksen vuokrauksesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki