AfterDawn logo

Elisa teki 40 miljoonan euron sopimuksen Voimatelin kanssa valokuituverkon rakentamisesta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Elisa tiedotti pari kuukautta sitten, että operaattorin valokuituverkkoa tullaan rakentamaan Suomessa yli 450 uudella alueella tulevien vuosien aikana. Tuota ajatellen Elisa on tehnyt sopimuksen Voimatelin kanssa.

Elisa on sopinut Voimatelin kanssa verkon rakentamisesta 40 miljoonalla eurolla tulevina vuosina. Sopimus koskee pientaloihin rakennettavia valokuituyhteyksiä, ja se on yksi osa Elisan tulevien vuosien panostuksia.

"5G ja valokuitu ovat tällä hetkellä suomalaisten suosikkivaihtoehdot kodin yhteydeksi, ja jatkamme näiden molempien verkkojen systemaattista laajentamista. Asiakkaat arvostavat kotimaisen Elisan pitkäjänteistä verkon kehittämistä, kestävää liiketoimintaa sekä selkeitä sopimusmalleja: kokonaiskustannukset on helppo hahmottaa, kun kuituyhteyden ja -liittymän hankkii samalta toimijalta. Voimatelin kanssa solmittu sopimus on yksi osa tulevien vuosien rakennusprojektejamme", kertoo Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki.


Elisan mukaan sen nopea valokuituyhteys on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa. Vaihtoehtoisesti Elisalta löytyy myös 5G-verkko, joka kattaa yli 92 prosenttia suomalaisten asuinpaikoista.

1 KOMMENTTI

hylol1/1

mikähän siinä on, että nyt nämä isot firmat alkaa rakentaa valokuitu verkkoja ja ennen itkivät, että liian kallista ottakaa 3g-4g liittymät?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT