AfterDawn logo

Langattomassa DJI Mic 2 -mikrofonijärjestelmässä on taustamelunvaimennus, laadukkaampi taltiointi ja Bluetooth-yhteys

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Vuonna 2021 julkaistu DJI Mic -mikrofonijärjestelmä on saanut seuraajan eli Mic 2 -järjestelmän.

Edeltäjänsä lailla DJI Mic 2 koostuu kestävästä latauskotelosta sekä kahdesta langattomasta mikrofonista ja vastaanottimesta. Lisäksi paketissa on 3,5 millimetrin stereokaapeli, sovittimet USB-C- ja Lightning-liitännöille, mikrofonien magneettikiinnitykset ja tuulisuojat sekä säilytyspussi helppoa kuljettamista varten.

Kakkosversio vie kokonaisuuden uudelle tasolle. Uutta ovat muun muassa älykäs taustamelunvaimennus, laadukas 32-bittinen floating point -taltiointi, aiempaa monipuolisemmat säädöt, Bluetooth-yhteys ja entistä parempi akunkesto.


Kun mikrofonit eivät ole käytössä, niitä säilytetään metallisessa kotelossa, joka myös lataa mikrofonit. Akunkesto on mikrofoneissa jopa 18 tuntia.

Samalla sen sisuksiin mahtuvat myös sovittimet, joten toimintaan ryhtyessä kaikki tarvittavat välineet ovat nopeita ottaa esille.

Mikrofonit menevät päälle automaattisesti ja muodostavat yhteyden vastaanottimeen, kun ne otetaan pois kotelosta. Taltiointi aloitetaan yhdellä painalluksella.

Vastaanotin voidaan helposti liittää esimerkiksi järjestelmäkameraan mukana tulevalla stereokaapelilla. Älypuhelimiin liitäntä tapahtuu sisältyvien sovittimien avulla.

Bluetooth-yhteyden ansiosta mikrofonit voidaan yhdistää DJI Osmo Pocket 3- ja DJI Osmo Action 4 -toimintakameroihin sekä älypuhelimeen. Bluetooth-yhteyttä käytettäessä mikrofonin asetuksia ja toimintoja voidaan säätää älypuhelimella DJI Mimo -sovelluksella.

DJI Mic 2 yhdistettynä puhelimeen

DJI:n mukaan Mic 2 on ihanteellinen ratkaisu haastatteluihin ja striimilähetyksiin sekä vlogaamiseen ja podcast-taltiointeihin. Älykkään melunvaimennuksen ansiosta mikrofoneja voi käyttää vaikkapa meluisessa kaupungissa.

Mikrofoni tallentaa tarvittaessa ääntä kahdelle eri ääniraidalle, joista toinen voidaan tallentaa -6 desibelin voimakkuudella. Tämä ehkäisee yllätyksellisten ja kovien äänien säröytymistä kovaäänisissä ympäristöissä. Eri ääniraitoja voidaan käyttää joko rinnakkain tai yhdistää ne yhdeksi ja samaksi stereoääneksi, mikä lisää monipuolisia mahdollisuuksia jälkituotannossa.

Kantavuus mikrofonin ja vastaanottimen välillä on jopa 250 metriä, ja tarvittaessa mikrofoni tallentaa sisäiseen tallennustilaan noin 14 tunnin edestä ääntä.


Sisäisesti ääni tallennetaan 48 kilohertsin näyttöönottotaajuudella ja 24-bittisellä laadulla, mutta mikrofonit tukevat myös 32-bittistä float-taltiointia, mikä mahdollistaa entistäkin korkeatasoisemman ja tarkemman äänenlaadun.

Mikrofonien vastaanottimessa on 1,1 tuuman OLED-kosketusnäyttö, josta löytyvät monipuoliset säädöt ja asetukset. Tällaisia ovat esimerkiksi sisääntulon ja äänenvoimakkuuden säädöt sekä kirkkauden asetukset. Lisäksi vastaanottimessa on kätevä pyörösäädin sekä liittimet monitorikuulokkeille.

Kaksi mikrofonia, vastaanottimen, latauskotelon ja lisävarusteet sisältävä DJI Mic 2 tulee myyntiin 359 euron kuluttajahintaan. Yhden mikrofonin versio ilman säilytyskoteloa tulee myyntiin 229 euron hintaan.

Lisävarusteena on saatavana myös 39 euron johdollinen DJI Lavalier Mic, jonka voi liittää mikrofonilähettimen omaan sisääntuloon.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki