AfterDawn logo

Firefoxin Android-versiosta ei ole hetkeen luvassa tabletille optimoitua versiota

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Android-tabletit ovat tietyllä tavalla uudessa nosteessa. Google julkaisi viime vuonna oman tablettinsa vuosien hiljaiselon jälkeen ja esimerkiksi OnePlus julkisti ensimmäisen tablettinsa, OnePlus Padin, joka myös arvosteltiin AfterDawnin toimesta.

Mutta suuren näytön hyödyt jäävät vähäiselle, mikäli sovelluskehittäjät eivät tarjoa sovellukselle optimoitua käyttöliittymää.

Mozillan Firefox-selain Suomen kolmanneksi käytetyin selain, mutta se sopii melko huonosti Android-tableteille, sillä isolla näytöllä käyttöliittymä on käytännössä vain älypuhelimen sovelluksen venytetty versio.

Tilanne ei myöskään ole muuttumassa lähiaikoina tämän suhteen, sillä Redditissä käyttäjä bongasi Google Play Kauppaan jätetyn kommentin, jonka mukaan Mozilla ei kehitä tällä hetkellä Android-tableteille optimoitua versiota. Aiheesta uutisoi Android Authority.


Sovelluskauppaan jätetyn kommentin mukaan käyttäjä vaihtoi toiseen selaimeen tabletille optimoidun käyttöliittymän puutteen vuoksi.

Mozilla vastasi tähän kommenttiin kertomalla, että Mozilla keskittyy tällä hetkellä muiden tärkeämpien ominaisuuksien kehitykseen. Nähtävästi siis optimoidun käyttöliittymän kehitys ei juuri nyt ole kovin korkealla Mozillalla, mutta tulevaisuudessa tämä saattaa muuttua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT