AfterDawn logo

Elonet+ on ilmainen elokuvien suoratoistopalvelu

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Suomeen on saapunut tänään täysin uusi, ilmainen elokuvien ja TV-sarjojen suoratoistopalvelu.

Elonet+ on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tarjoama palvelu, joka sisältää suomalaisia elokuvia ja sarjoja, pääosin vuosikymmenten takaa.

Palvelusta löytyy tällä hetkellä 400 pitkää elokuvaa sekä lähes 3000 lyhytelokuvaa - ja sisältöä lisätään palveluun koko ajan lisää.

Elonet Plussaa pyörittävä Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen, valtion omistama laitos. Instituutin lakisääteisiin tehtäviin kuuluvat, Wikipedian mukaan: "elokuvien ja televisio- ja radio-ohjelmien säilyttäminen sekä niihin liittyvä tutkimus, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen".

Elonet Plussan sisältö on täysin ilmaista yksityiskäytössä, mutta kaupalliseen käyttöön sitä ei voi käyttää. Mutta kouluissa ja päiväkodeissa sisältöä voidaan näyttää sellaisenaan, ellei jonkin yksittäisen elokuvan kohdalla erikseen tätä kielletä.

Elonet+ on tarjolla sekä verkkosivujen muodossa ja mobiilisovelluksena:


Lisäksi palvelusta on lähiaikoina tulossa sovellus sekä LG:n että Samsungin televisioille ja myös Android TV -alustalle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki