AfterDawn logo

Withingsin kotiin suunnatulla BeamO -terveysmittarilla voi tehdä erilaisia kehittyneitä elintoimintojen mittauksia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Älykkäiden terveyslaitteiden valmistaja Withings julkaisi CES 2024 -messuilla laitteen, jolla voi tehdä erilaisia kehittyneitä elintoimintojen mittauksia. Withingsin mukaan BeamOn tavoitteena on olla joka kodin "uusi kuumemittari", joka kykenee paitsi mittaamaan lämpötilan myös tarkkailemaan sydämen ja keuhkojen terveyttä.

EKG:n, oksimetrin, stetoskoopin ja tavallisen kuumemittarin lämpöanturit ensimmäistä kertaa yhdistävä BeamO on tehokas työkalu paitsi ruumiinlämmön myös sydämen ja keuhkojen terveyden säännölliseen seurantaan.

Älypuhelinta pienempi kannettava laite on suunniteltu auttamaan yksittäisiä käyttäjiä ja kokonaisia perheitä kotona tehtävien terveystarkastusten tekemisessä ja parantamaan merkittävästi etävastaanottojen laatua.

"BeamO on monta eri mittausta suorittava käänteentekevä laite. Tähän asti ruumiinlämmön mittaaminen on ollut ainoa rutiininomaisesti kotona tehtävä terveysmittaus. BeamO mullistaa keskeisten elintoimintojen mittaukset siirtämällä kyseiset tarkastukset lääkärin vastaanotoilta kotioloihin. Mittausten tarjoamat tärkeät tiedot antavat yleiskuvan terveydentilasta tai varoittavat mahdollisista huolenaiheista. Laitteen ansiosta tietoja voidaan arvioida päivittäin sen sijaan, että niitä mitattaisiin erillisissä terveystarkastuksissa vain pari kertaa vuodessa", Withingsin perustaja ja pääjohtaja Éric Carreel sanoo. "BeamO on tulevaisuuden kuumemittari, joka mahdollistaa sekä ruumiinlämmön mittaamisen että sydämen ja keuhkojen terveyden tarkkailun."


Withingsin mukaan EKG-mittaukset ovat lääketieteellisellä tasolla. Sykkeen lisäksi laite seuraa veren happikylläisyyttä (SpO2).

Lämmön mittaus tapahtuu ohimovaltimon kohdalta ilman ihokosketusta, ja BeamOn huippuluokan digitaalinen stetoskooppi tunnistaa akustiset ääniaallot pietsosähköisen kuuntelukalvon avulla rintakehän tai selän puolelta kuunneltaessa. Tuloksia voidaan kuunnella langallisilla kuulokkeilla USB-C-liitäntäsovittimen avulla ja siirtää, tallentaa ja jakaa saumattomasti sovelluksella. Muita tietoja voi myös tarkastella laitteen värilliseltä LED-näytöltä reaaliajassa.

Withingsin mukaan laite pystyy varoittamaan käyttäjää mahdollisesta kuumeesta ja infektioista, ilmoittamaan epänormaalista sydämen sykkeestä ja havaitsemaan mahdollisia verenkiertoon liittyviä ongelmia, mukaan lukien eteisvärinän (odottaa FDA:n hyväksyntää), joka on yksi yleisimmistä rytmihäiriöiden muodoista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki