AfterDawn logo

Elisalta lisää panostusta valokuituun: ostaa Elenian valokuituverkon

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Elisa vahvistaa valokuituverkkonsa tarjontaa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla, kun Elenian valokuituverkko siirtyy Elisan omistukseen. Liiketoimintakauppa tulee voimaan 31.12.2023.

Elisa on panostanut tänä vuonna valokuituverkkoon vahvasti, sillä operaattori tiedotti kesällä laittavansa tulevien vuosien aikana 200 miljoonaa euroa verkon rakentamiseen ja kertoi pari kuukautta sitten, että verkkoa tullaan rakentamaan yhteensä yli 450 uudella alueella.

Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla Elisan valokuitu yltää yhteensä jo lähes 200 000 kohteeseen.

Elenian vuodesta 2019 lähtien rakentama valokuitu on tällä hetkellä saatavilla noin 8 000 kotitalouteen ja pienyritykseen Akaassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kalajoella, Kangasalla, Laukaassa, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä ja Viitasaarella. Elisa vastaa jatkossa kyseisen kuituverkon ylläpidosta ja kehittämisestä. Asiakkailta liiketoimintakauppa ei vaadi toimenpiteitä, Elisa kertoo tiedotteessaan.

"Elisa on jo perinteisesti tarjonnut kiinteän verkon laajakaistapalveluita Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Liiketoimintakaupan myötä pystymme tarjoamaan näillä alueilla valokuituverkon palveluita entistä useammalle asiakkaalle. Elenia on tehnyt hienoa työtä valokuituyhteyksien laajentamisessa, ja meidän on hyvä jatkaa verkon ja palveluiden kehittämistä tästä eteenpäin. Vilkkaassa valokuitumarkkinassa asiakkaalle tuo turvaa kotimaisen Elisan luotettavuus, pitkäjänteinen liiketoiminta ja läpinäkyvät sopimusmallit", kertoo Elisan liittymäliiketoiminnan johtaja Antti Ihanainen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT