AfterDawn logo

Mainokset saapuvat Amazon Prime Videoon vuonna 2024

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Yhdeksi vuoden trendisanoiksi on teknologiapiireissä muodostunut englanninkielinen enshittification eli kaiken muuttuminen paskemmaksi, kauniimmin ilmaistuna paskeentuminen.

Termillä (tarkempi määritelmä täällä) kuvataan sitä, miten palvelut ja tuotteet muuttuvat askel askeleelta kehnommiksi. Yleensä taustalla on se, että yritysten omistajat vaativat yrityksiltä aina vain suurempia voittoja.

Yksi esimerkki paskeentumisesta ovat maksulliset palvelut, joihin on viime aikoina alettu lisäämään mainoksia.

Ja tälle polulle on siirtymässä nyt myös Amazonin suoratoistopalvelu Prime Video. Edullisesta kuukausihinnastaan tunnettu Prime Video on saanut kasvaa varsin rauhassa, Amazonin isojen siipien suojassa.

Mutta nyt Amazonkin kaipaa lisää rahaa. Prime Videon tilaajien pitää joko ryhtyä maksamaan lisähintaa (Yhdysvalloissa 2,99 dollaria kuukaudessa) - tai hyväksyä se, että elokuvien ja sarjojen yhteydessä näytetään mainoksia. Eli vanha tilausmuoto muuttuu "maksullinen, mutta mainoksilla" -tilaukseksi ja sen rinnalle tulee "kalliimpi, mutta ilman mainoksia" -tilausmuoto.


Suomalaisiin tilaajiin muutos osunee vasta loppuvuodesta 2024, mutta jo tammikuun lopulla hinnoittelu muuttuu (ja mainokset ilmestyvät) Yhdysvaltain, Kanadan, Britannian ja Saksan Prime Video -palveluihin.

"paskeentua" -käännöksestä erityiskiitos Kari Haakanan ansiokkaalle verbaaliänkyröinnille

2 KOMMENTTIA

specio1/2

Ja kättä ylös ne joille tämä tuli siis yllätyksenä?

Rantakemisti2/2

Mihin tietoon tuo perustuu, että sama hinnoittelu on tulossa Suomen Prime Videoon ensi vuoden lopussa?

Amazonin tiedotteessa puhutaan pääasiassa Amazonin kauppapaikkojen Prime-jäsenyyksistä ja niihin lisäpalveluna tulevasta Prime Video-suoratoistopalvelusta. Yhdysvalloissa tuo Prime-jäsenyys maksaa 14.99 dollaria kuussa ja sillä saa vaikka mitä. Esimerkiksi, nopeamman toimituksen tilauksille, Prime Videon, Amazon Musicin, Amazon Photos, Prime Gaming ja Prime Reading palvelut.

Suomessa ei ole omaa Amazon Marketplacea tai Prime-jäsenyyttä, joten sen takia minua hieman epäilyttää jutussa tehty oletus, että sama lisähinnoittelu koskisi myös meitä pelkkiä Prime Video-tilaajia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki