AfterDawn logo

Telia myy nyt kierrätettyjä ja kunnostettuja tietokoneita

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Telia on jo muutaman vuoden ajan myynyt Recycled-kierrätyspuhelimia. Nyt kierrätettyjen laitteiden valikoimaa kasvatetaan kannettavilla tietokoneilla.

Telia kertoo, että tarkistetut, kunnostetut ja vuoden takuulla varustetut Telia Recycled -tietokoneet ovat ekologinen ja edullinen vaihtoehto uudelle tietokoneelle laadusta tinkimättä.

"Telia Recycled- valikoimassamme laatu ja turvallisuus kohtaavat ekologisen kestävyyden. Kaikki kierrätetyt laitteemme tarkistetaan ja kunnostetaan huolellisesti ennen myyntiin laittamista. Esimerkiksi tietokoneen ja puhelimen akun kunto sekä toiminnot testataan ammattilaisen toimesta, ja laitteet myös puhdistetaan perusteellisesti käytön jäljistä", avaa Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Telian verkkokaupasta tai Telia Kaupoista löytyy tällä hetkellä kaksi erilaista HP:n mallia. Tiedotteessa ei mainita, että laajeneeko valikoima ajan myötä. Telia kertoo, että vanhat laitteet voi kierrättää helposti ja turvallisesti Telia Kaupassa.

"Vanhat tietokoneet ja puhelimet päätyvät edelleen liian harvoin kierrätykseen. Esimerkiksi hajonneen älypuhelimen materiaaleista jopa 99 prosenttia on kierrätettäviä. Näistä saadaan uusiokäyttöön erilaisia metalleja ja muovilaatuja, siksi kannustamme asiakkaita kierrättämään vanhat laitteet. Annamme vanhoista laitteista myös kunnon mukaisen hyvityksen, joka voi parhaimmillaan olla yli sata euroa. Myymälöissämme laitteiden kierrätys hoidetaan vastuullisesti ja turvallisesti. Kaikkien laitteiden tiedot tyhjennetään ja muisti puhdistetaan", kertoo Saranpää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT