AfterDawn logo

HS:n ja IS:n yhteinen tekoälytiimi keskittyy generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseen uutistoimituksissa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sanoma-konserniin kuuluvat Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat aloittavat yhteistyön tekoälyn käytössä, kertoo HS.fi.

HS-IS Lab käynnistetään vuoden alussa ja siinä keskitytään generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseen uutistoimituksissa.

"Tavoitteena on testata, kehittää ja ottaa käyttöön generatiivisen tekoälyn työkaluja ja yhdistää sekä journalistista että teknologista osaamista. HS-IS Labin tehtävänä on myös levittää tekoälyn ymmärrystä ja käyttöä laajemmin toimituksiin", kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi kertoo tekoälyn tuovan uutistoimituksille paljon mahdollisuuksia. Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan Johanna Lahden mukaan generatiivinen tekoäly todennäköisesti muuttaa toimitustyötä yhtä paljon kuin internetin tulo aikoinaan.

Projektin vetäjänä aloittaa Pauli Tölli, joka vastaa Sanoman medialiiketoiminnan teknologia-arkkitehtuurista. HS-IS Lab toimii Lahden ja Yläjärven ohjauksessa. Yhteensä projekti työllistää alkuvaiheessa keskimäärin 5-7 ihmistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT