AfterDawn logo

Uusissa Nokia-televisiossa on Google TV -järjestelmä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Nokia-brändiä televisioissa hyödyntävä StreamView julkisti uusia Nokia-televisioita. Uusimmat mallit valmistetaan Euroopassa.

Vaihtoehtoja on viisi kappaletta.

Pienimmät 24- ja 32-tuumaiset mallit toistavat kuvaa HD-tarkkuudella 1366 x 768. Ne sopivat esimerkiksi matkailuautoon, sillä adapterin avulla televisiot toimivat 12 voltin jännitteellä.

Kolme muuta mallia käyttävät Full HD -tarkkuutta. Kokovaihtoehdot ovat 32", 40" ja 43" eli kaikki mallit ovat varsin pieniä.

Merkittävin uudistus uusissa televisioissa on se, että ne käyttävät Google TV -järjestelmää. Aiemmissa malleissa on käytössä Android TV tai Fire TV.

Myös esimerkiksi Nokia Streaming Box 8010 käyttää Android TV:tä.

Google TV pohjautuu Androidiin, joka uusissa malleissa on Android 12, mutta eroaa jonkin verran käyttöliittymän osalta. Google TV pyörittää samoja ohjelmia kuin Android TV.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan uusimmat mallit ovat melko tavallisia.


Piirinä toimii neljän ytimen Arm Cortex-A55 ja grafiikoista vastaa Mali-G31 MP2. RAM-muistia on vain 1,5 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 8 gigatavua.

Liitäntäpuolelta löytyy kolme HDMI 1.4 -liitäntää, kaksi USB-A (2.0) -liitäntää, S/PDIF, optical
AV ja Ethernet. Tarjolla on myös Bluetooth ja Wifi.

Uudet mallit ovat tulossa saataville StreamViewin verkkokauppaan ja myöhemmin muille jälleenmyyjille. Tarkempia saatavuustietoja tai hintoja ei vielä ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki