AfterDawn logo

Helsingissä testataan kuljetusrobottia, joka tuo paketit kotiovelle

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki testaa nyt logistiikan viimeisen kilometrin toimitusten sujuvoittamiseen autonomista robottia, joka osaa toimittaa paketit kotiovelle tarkasti tunnin aikajänteellä.

HeRo-robotin kuljettamana on mahdollista tilata paketteja vuoden loppuun asti Ruoholahden ja Pohjois-Jätkäsaaren alueella. HeRo (Helsinki Robot) on LMAD-yrityksen valmistama, sähköinen, puhuva ja autonomisesti liikkuva kuljetusrobotti.

Robottia testattiin jo touko-elokuussa Kalasatamassa. Forum Viriumin projektipäällikkö Satu Reijonen kertoo, että robotti otettiin työmaalla hyvin vastaan ja älykaupunkikehityksen innovaatiotoimijat saapuivat katsomaan sitä Aasiasta asti.

"Tässä toisessa vaiheessa testaamme samaa robottia verkkokauppatilausten päästöttömään toimitukseen. Selvitämme, kuinka kuluttajat ottavat uudenlaisen palvelun vastaan ja voisiko tässä olla älykkäämmän logistiikan tulevaisuus", sanoo Reijonen.

Pohjois-Jätkäsaaren ja Ruoholahden asukkaat voivat tilata HeRon kuljettamaan verkkokaupasta tilaamansa paketit kotiovelleen.

HeRo kuljettaa kokeilun aikana paketteja arkisin klo 10–19 esimerkiksi seuraavista verkkokaupoista: Adlibris, Boozt ja H&M. Toimitusvaihtoehdoksi valitaan DB Schenker ja noutopisteeksi: LMAD liikkuva robottijakelija.

Reijosen mukaan näissä kaupunginosissa robotille voi olla kysyntää postin oman toimipisteen puutteen takia.

Keväällä 2024 Forum Virium pyrkii lisäämään yhteistyötä eri logistiikkatoimijoiden välillä, jotta kuljetusreitit voitaisiin optimoida vieläkin resurssiviisaammin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki