AfterDawn logo

Valve myynyt useita miljoonia Steam Deck -laitteita - Uusi OLED-malli myyntiin tänään

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valven kesällä 2021 julkaisema, mutta alkuvuodesta 2022 myyntiin tullut Steam Deck on ollut alusta alkaen menestys. Laite oli pitkään kovan kysynnän vuoksi tilattavissa varauslistan kautta, mutta vuoden 2022 lokakuusta alkaen laite tuli saataville ilman jonotusta.

Valven suunnittelijat Lawrence Yang ja Pierre-Loup Griffais ovat paljastaneet The Vergelle, että parin vuoden aikana Valve on myynyt useita miljoonia Steam Deckejä, mutta tarkkoja lukemia yritys ei paljastanut.

Laitteen menestys myynnin osalta myös saanee jatkoa, sillä Valve juuri julkisti Steam Deck OLED -mallin.


OLED-malli sisältää alkuperäiseen LCD-malliin nähden paremman näytön, mutta samalla laite on saanut runsaasti muitakin uudistuksia.

Esimerkiksi päivitetty APU (6 nm) parantaa laitteen tehokkuutta ja päivitetty muisti vähentää viivettä. Laitteessa on myös tehokkaampi jäähdytys, joten tuuletin on käytössä hiljaisempi.

OLEDin lisäksi näyttö on OLED-mallissa myös hieman suurempi, kirkkaampi ja nopeampi korkeamman virkistystaajuuden myötä.

Uusi Steam Deck OLED tulee myyntiin tänään klo 20.00 alkaen Steamin verkkokaupan kautta.

Vaihtoehtoja on kaksi: 512 gigatavun malli 569 eurolla ja yhden teratavun versio 679 eurolla.

Tarjolle jää myös 256 gigatavun LCD-malli 419 eurolla, mutta Steam Deckin 64 Gt:n ja 512 Gt:n LCD-mallien valmistaminen päättyy. Nämä myydään alennettuun hintaan pois varastoista 369 euron ja 469 euron hinnoilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki