AfterDawn logo

S-ryhmän robotit jatkavat myös talvella: Talvirenkaat alle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

S-ryhmä kertoo jatkavansa robottikuljetusten toimintaa myös tulevana talvena, eli tänä vuonna Starship Technologiesin pienet kuljetusrobotit eivät päädykään talveksi varastoon. Sen sijaan roboteille laitetaan alle talvirenkaat.

Ylen haastattelussa S-ryhmän liiketoiminnan kehittäjä Tiina Meyer kertoo päätöksen vastaavan asiakkaiden toiveisiin. Hänen mukaansa S-ryhmän asiakkaat toivovat saavansa ostokset kotiovelle kuljetettuna myös talviaikaan.

Mikäli sääennustus lupaa kuitenkin aivan hirmuisia kelejä, otetaan robotit hetkellisesti pois käytöstä. Muutoin S-ryhmässä on luottamusta siihen, että robotit pärjäävät myös Suomen talvessa.

Uutisoimme pari vuotta sitten, miten Virossa syntyi ensimmäinen Starship-robottien liikenneruuhka, kun lumi yllätti etelänaapurissamme tuolloin jo pidempään toimineet robotit. Emme tiedä, oliko robotteja vielä tuolloin varustettu talvirenkailla.


Meyer kertoo myös, että kansalaiset ovat auttaneet robotteja pulmatilanteissa hyvinkin oma-aloitteisesti ja S-ryhmä toivoo avuliaan asenteen jatkuvan myös tulevaisuudessa. Starshipin robotit saapuivat Suomen kaduille vuoden 2022 keväällä ja pääkaupunkiseudulla tehdyn ensimmäisen vuoden kokeilun jälkeen robottikuljetukset laajenivat yhdeksään kaupunkiin ympäri Suomea.

S-ryhmän mukaan roboteista ei ole kahden kesän jälkeen tullut yhtään ilmoitusta niiden aiheuttamista onnettomuuksista. Ilmeisesti myöskään niiden vandalisointi ei ole muodostunut ongelmaksi - robotit onkin suojattu vahvasti sekä varkauksia että vandalismia vastaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki