AfterDawn logo

YouTuben tilauspainike hehkuu, kun sisällöntuottaja pyytää tilaamaan kanavan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

YouTubeen on tuotu tai tuodaan runsaasti uusia ominaisuuksia, kerrotaan YouTuben blogissa. Osa on käytössä heti ja osa tulee käyttöön seuraavien viikkojen aikana.

YouTube-videoita paljon katsovat ovat varmasti kerran jos toisenkin kuulleet, kun sisällöntuottaja pyytää tilaamaan kanavan ja tykkäävän videosta, jotta kanava kasvaa ja videot saavat enemmän näkyvyyttä.

Jatkossa, kun tuottaja pyytää äänellään katsojaa tilaamaan kanavan tai tykkäämään videosta, tilauspainike tai peukkupainike hehkuu animaation kera.

The Vergen mukaan animaatio voi käynnistyä korkeintaan kolmesti videon aikana ja kerran kolmessa minuutissa.


Uusien videoiden kohdalla YouTube näyttää ensimmäisen 24 tunnin ajan reaaliaikaisesti katselukerrat ja tykkäysmäärät. Kommenttiosion parhaat kommentit vaihtuvat tasaisesti, jolloin käyttäjä näkee helpommin suosituimmat kommentit.

Katselukokemusta parannetaan YouTubessa 'vakaa äänenvoimakkuus' -ominaisuudella. Tämä tasaa automaattisesti äänen eli äänet eivät toistu liian kovalla.

Kaksinkertaisella nopeudella katselu helpottuu, sillä nyt käyttäjä voi klikata ja pitää sormea näytöllä, jolloin katselu nopeutuu. Kaikille käyttäjille tuodaan myös mahdollisuus lukita näyttö videon katselun aikana. Tämä ominaisuus oli Premium-käyttäjien testissä kesällä.

Mobiililaitteilla selkein uudistus näkyy sovelluksen alareunassa olevassa palkissa. Nykyinen Kirjasto-välilehti korvataan Sinä-välilehdellä. YouTube kertoo, että Sinä-välilehdeltä näet kaiken YouTubessa katsomasi, lataamasi ja ostamasi sisällön. Lisäksi näet välilehdeltä tiliisi liittyvät asetukset ja kanavan tiedot.

Seuraavien viikkojen aikana Androidille tuodaan ominaisuus, jonka avulla musiikkia voi etsiä laulamalla tai hyräilemällä kappaletta.

Television YouTube-versioon on luvassa uusi pystysuuntainen valikko, josta näkee helpommin videon tiedot katselun aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki