AfterDawn logo

Instagramin kautta voi nyt estää Metan tekemän seurannan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Meta on tuonut uudistusta tilikeskukseen Instagramin osalta, Meta kertoo tiedotteessaan.

Tärkein uudistus on tuotu Meta-teknologioiden ulkopuolisen toiminnan hallintaan, sillä tätä voi nyt hallita Instagramin kautta. Aiemmin hallinta on onnistunut vain Facebookin kautta.

Meta kertoo, että Meta-teknologioiden ulkopuolinen toiminta koostuu tiedoista, joita yritykset ja organisaatiot välittävät Metalle. Tiedot kertovat vuorovaikutuksista yritysten ja organisaatioiden kanssa, esimerkiksi sovellusten avaamisesta tai sivustoilla vierailemisesta.

Tätä dataa Meta käyttää seuraamiseen ja esimerkiksi mainosten kohdentamisessa.

Meta-teknologioiden ulkopuolisen toiminnan hallinta onnistuu Instagramin kautta, kun avaat tilikeskuksen. Tilikeskuksesta tulee valita kohta 'Tietosi ja käyttöoikeutesi' ja sieltä kohta 'Meta-teknologioiden ulkopuolinen toimintasi'.

Käyttäjä voi katkaista tietyn toiminnan, tyhjentää aiemman toiminnan tai katkaista tulevan toiminnan kokonaan.


Kuvakaappaus Meta-teknologioiden ulkopuolisesta toiminnasta

Meta-teknologioiden ulkopuolisen toiminnan hallinta

Instagramin tilikeskukseen on tuotu muitakin lisäyksiä. Instagramin ja Facebookin tiedot voi halutessaan ladata samanaikaisesti, mutta ne voi edelleen tehdä myös erikseen. Instagramin kautta voi nyt siirtää julkaisut ja tarinat kolmannen osapuolen palveluun, kuten Google Kuviin. Aiemmin tämä on onnistunut vain Facebookin kautta.

Meta on nimetty Euroopan komission toimesta yhdeksi portinvartijaksi, joita Digital Markets Act (DMA) eli digimarkkinasäädös koskettaa. Samalla Meta kamppailee EU:n tiukkenevien yksityisyyslakien kanssa, ja Meta saattaa pian tuoda saataville maksullisen version Facebookista ja Instagramista, joissa ei näytettäisi mainoksia ollenkaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki