AfterDawn logo

Yle Areenan sovellus vaatii sisäänkirjautumisen jatkossa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Yle Areenan sovellusversiot vaativat jatkossa Ylen käyttäjätunnuksen käyttämistä ja sisäänkirjautumista.

Ylen mukaan taustalla on tarve räätälöidä käyttökokemus, etenkin sisällön suosittelujen osalta - ja tähän tarpeeseen sisäänkirjautuminen tarjoaa näppärän tavan.

Yle ilmeisesti aikoo myös seurata käyttäjien profiilitietoja tunnusten kautta, eli "jos käyttäjäryhmä X katsoo ohjelmaa Y, mitä muuta he katsovat" -analysointia, mutta aiempaa tarkemmin ja luotettavammin.

Kirjautumista aletaan vaatimaan vuoden 2023 loppupuolella ja tarkka ajankohta saattaa vaihdella, riippuen alustasta. Yle painottaa itse sitä, että Areenan käyttö verkkoselaimessa onnistuu jatkossakin ilman käyttäjätunnusta ja sisäänkirjautumista.

1 KOMMENTTI

eemeli8451/1

"– Somealustojen algoritmit optimoivat niiden liiketoimintamallin tavoitteita, eikä niitä siksi voi verrata julkisen palvelun lähtökohdista kehitettyihin vastuullisiin algoritmeihin, af Björkesten kertoo."

Saas nähdä mitä sieltä tulee. Yle Areena kun ei käsittääkseni ole sosiaalinen media eikä mielestäni ei-kaupallisella suoratoistopalvelulla pitäisi olla mitään syytä kehittää tällaisia algoritmeja. Esimerkiksi Netflix:n vastaavien algoritmien tarkoitus on saada katsoja katsomaan enemmän ja pysymään tilaajana. Muutoin kyllä ymmärrän kirjautumispakon esimerkiksi väärinkäytösten vuoksi. On hyvä että on ilmainen suoratoistopalvelu joka tarjoaa myös yleissivistävää sisältöä mutta mielestäni tähän suunnattuja verovaroja ei saisi tuhlata.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT