AfterDawn logo

Valtava päivitys ChatGPT:hen: Puhuu, kuuntelee ja ymmärtää kuvia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

OpenAI, eli ChatGPT:n taustalla oleva yritys, julkisti tänään yhden suurimmista päivityksistään ChatGPT:hen sitten palvelun avaamisen. Yhtiön mukaan ChatGPT osaa nyt "puhua, kuunnella ja nähdä".

Mitä tuo kaikki sitten käytännössä tarkoittaa?

Ensinnäkin ChatGPT:n virallinen kännykkäsovellus (saatavilla sekä iPhonelle että Androidille) osaa nyt puhua vastaukset takaisin käyttäjälle, siinä missä se aiemmin osasi vastata ainoastaan tekstimuodossa. Eli nyt ChatGPT:n sovellusta voi käyttää eräänlaisena älyavustajana, jonka kanssa voi käydä suoraan keskustelua, ilman puhelimen näytön vilkuilua - tai kirjoittamista. Olemme jo aiemmin testanneet ChatGPT:n kykyä ymmärtää puhuttua suomea ja se on siinä erittäin hyvä.

ChatGPT, joka ymmärtää kuvia
ruutukaappaus ChatGPT:n uuden ominaisuuden esittelyvideosta


Vielä mielenkiintoisemmalta vaikuttaa ChatGPT:n kyky ymmärtää keskusteluun lisättyjä kuvia. Yhtiö itse esittelee yhtenä esimerkkitapauksena tilannetta, jossa käyttäjä nappaa kuvan polkupyörästä ja pyytää ChatGPT:ltä apua penkin korkeuden säätöön. ChatGPT tunnistaa pyörän mallin ja mekanismin, jolla penkin korkeutta voi säätää ja kertoo sen käyttäjälle.

Toisessa kohtaa esittelyvideota käyttäjä ottaa kuvan työkalusarjastaan ja kysyy, mikä työkaluista olisi oikea satulan korkeuden säätöön.

Luonnollisesti kuvien ottamista ja puheen kautta keskustelua voi yhdistää keskenään, jolloin kännykällä voidaan napata projektin edetessä lisää kuvia ja kysyä tarkempia ohjeita puhumalla ChatGPT:lle - joka vastaa käyttäjälle puhumalla takaisin.

Yhtiön mukaan uudet toiminnot ovat tulossa käyttöön ChatGPT Plussan käyttäjille parin viikon aikana. Kehittäjille tarkoitetut työkalut tulevat saataville myöhemmin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki