AfterDawn logo

YouTube kokeilee televisioissa pidempiä mainoskatkoja, joita näytetään harvemmin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

YouTube testaa uutta tapaa näyttää mainoksia televisioilla. Googlen blogikirjoituksessa kerrotaan, että videopalvelussa testataan aiempaa pidempiä mainoskatkoja, mutta niitä näytetään harvemmin.

Tulevaisuudessa mainoskatkot ovat siis pidempiä, mutta The Vergen mukaan YouTube ei toistaiseksi ole asettanut pituutta näille pidemmille mainoskatkoille.

Yhdessä pidempien mainoskatkojen kanssa YouTube testaa uutta tapaa, joka ilmoittaa mainosten pituuden selkeämmin.

Nykyisellään YouTube ilmoittaa televisioissa vasemmassa yläkulmassa kuinka monta mainosta on vielä katseltavana.

Uudessa mallissa oikeassa alareunassa näkyy selkeämpi laskenta. Aika kertoo, kuinka monta sekuntia mainoksia tulee katsella ennen kuin ne voi ohittaa tai vastaavasti koska mainokset loppuvat.


gif uudesta ja vanhasta tavasta näyttää televisioissa mainosten pituus. Vanhassa mallissa näkyy vasemmassa yläkulmassa mainosten määrä, joka pitää katsella. Uusi malli ilmoittaa selkeämmin oikeassa alareunassa kuinka monta sekuntia mainoksia tulee katsella

YouTube on aiemminkin tänä vuonna testaillut erilaisia mainoksia televisiossa. Testissä on ollut 30 sekunnin mittaiset mainokset, joita ei voi ohittaa.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

On siellä tähänkin asti ollut jopa 4min pituisia mainoksia ja usein tuplana joita ei voi ohittaa (ohjelma jatkuu mainosten jälkeen) ja niitä tulee todella usein. Ohitettavat ja alle 10sek mainokset ovat alkaneet jäämään jopa vähemmistöön.
Kaikenlaisilla variaatioilla, kuten: 6sek+1-4min mainos jossa ensimmäisen voisi ohittaa 6sek jälkeen mutta toista ei, tai kaksi 30sek-4min ohittamatonta mainosta perättäin. Välillä niitä tuuppaa muutamankin minuutin välein.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki