AfterDawn logo

Sonos Move 2 -kaiutin toistaa stereoääntä 24 tuntia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sonos julkisti tänään suositun Move-kaiuttimen päivitetyn version eli Move 2 -kaiuttimen. Move 2 on ostettavissa 499 euron hintaan 20. syyskuuta alkaen.

Move 2 on Sonosin ensimmäinen kaiutin, joka mahdollistaa stereoäänen missä tahansa. Kaiuttimen kestävä runko hylkii vettä, ja se tarjoaa jopa 24 tunnin akunkeston.

"Vuonna 2019 markkinoille tullut Move on edelleen kategoriansa myydyin kaiutin. Tästä kuuluu kiitos sen ainutlaatuiselle muotoilulle, monipuolisuudelle ja voimakkaalle äänelle", kertoo Sonosin toimitusjohtaja Patrick Spence. "Haluamme luoda äänielämyksiä, jotka inspiroivat riippumatta siitä, kenen kanssa tai missä olemme. Move 2 -kaiuttimessa on samanlainen uuden sukupolven akustiikka ja muotokieli kuin viime keväänä julkaistuissa Era-kaiuttimissa."

Alkuperäiseen verratessa Sonosin mukaan Move 2 on päivittynyt täysin sekä sisältä että ulkoa.

Merkittävin uudistus on se, että kaiutin kykenee toistamaan stereoääntä. Kaksi diskanttikaiutinta tuottavat stereoäänen ja kirkkaat vokaalit, ja bassokaiutin takaa syvän basson myös ulkona kuunnellessa.


Jos kuuntelija kaipaa vieläkin parempaa stereoääntä, se onnistuu yhdistämällä kaksi Move 2 -kaiutinta Bluetoothin ja Wifi-yhteyden avulla.

Kuuntelu onnistuu jopa 24 tunnin ajan eli jopa tuplasti alkuperäiseen nähden. Lataus tapahtuu USB-C:n kautta ja kaiutin tarjoaa tarvittaessa virtaa esimerkiksi älypuhelimelle.

Move 2:ssa on tyhjäkäynnillä yli 40 % pienempi energiankulutus, ja sen vaihdettava akku lisää käyttöikää.

Värivaihtoehdot ovat, oliivi, musta ja valkoinen. Laite on saanut IP56-luokituksen pölyä ja roiskeita vastaan.

Move 2:ssa on Era-tuotteista tuttu intuitiivinen käyttöliittymä, johon kuuluvat mm. äänenvoimakkuuden säätö kapasitiivisella liukukytkimellä ja hallinta esimerkiksi Amazon Alexan, Sonos-sovelluksen tai Apple Airplay2:n kautta. Move 2 -kaiuttimen takana on myös uusi kytkin, jolla mikrofonit voi kytkeä pois päältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki