AfterDawn logo

Sony PlayStation Portal -käsikonsoli on nyt ennakkotilattavissa muutamissa maissa - tulee saataville marraskuussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony on valmistellut PS5-konsolin kaverina toimivan käsikonsolin julkaisua jo jonkin aikaa ja siitä on vähitellen paljastettu tietoja. Toukokuussa Sony kertoi laitteen teknisistä ominaisuuksista ja nyt laite on saanut virallisen nimen sekä hinnan.

Laite kantaa nimeä PlayStation Portal. Laitteessa on 8-tuumainen LCD -näyttö, joka toimii Full HD -tarkkuudella ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytön kummallakin puolen on PS5:n DualSense -ohjaimen puolikas eli tarjolla on samat ominaisuudet, kuten haptinen palaute sekä adaptiiviset liipaisinpainikkeet. Ohjaimien ympärillä on valaistusta.

Laitteen takaa löytyy virtapainike, painikkeet äänenvoimakkuuden hallintaan ja PS Link -painike. Laittessa on myös USB-C-liitäntä ja kuulokeliitäntä langallisille kuulokkeille.

PlayStation Portal on tarkoitettu käytettäväksi kotona yhdessä PlayStation 5 -konsolin kanssa.


Laite ei toimi itsenäisesti vaan laite yhdistyy Wifin avulla PS5-konsoliin, josta pelit saadaan kannettavalle laitteelle. Laitteella onnistuu sellaisten pelien pelaaminen, jotka on asennettu PS5-konsolille ja käyttävät Dualsense-ohjainta.

PlayStation Portal tulee saataville tänä vuonna 219,99 euron hintalapulla.

Ennakkotilaukset ovat nyt alkaneet Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa, Belgiassa, Luxemburgissa, Alankomaissa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa.

29.9.2023 alkaen PlayStation Portal -pelilaitteen voi ennakkotilata myös muilta valituilta jälleenmyyjiltä näissä maissa ja lisäksi Kanadassa ja Japanissa. Suomen osalta ennakkotilauksesta ei vielä ole tietoa, mutta Sony kertoo, että ennakkotilaus laajanee muihin maihin vähitellen.

Pelaajien käsiin laite alkaa ilmestyä valituissa maissa 15. marraskuuta alkaen.

Esimerkiksi UrAvgConsumer sai mahdollisuuden tutustua laitteeseen etukäteen. Videolla käydään laitteen ominaisuuksia ja toimintoja.

Samalla Sony julkisti Pulse Elite -pelikuulokkeet ja Pulse Explore -nappikuulokkeet. Kumpikin hyödyntää langatonta yhteyttä.


Pulse Elite tarjoaa muun muassa häviötöntä ääntä, sisään vedettävän puomimikrofonin ja tekoälyllä varustetun kohinanpoiston taustaäänien suodattamiseksi.

Pulse Elite pelikuulokkeet. Kuulokkeissa käytetään kaarevia muotoja ja mustaa ja valkoista väritystä. Sangassa on PlayStation-logo

Pulse Explore -kuulokkeissa on kaksi mikrofonia ja myös tekoälyllä varustettu taustaäänien suodatus.

Pulse Explore nappikuulokkeiden ulkoinen väritys on valkoinen ja kummassakin napissa on PlayStation-logo

Elite maksaa 149,99 euroa ja Explore 219,99 euroa. Saatavuus ja tiedot ennakkotilauksista ilmoitetaan myöhemmin.

Kumpaakin kuuloketta voi hyödyntää PlayStation Portalin kanssa uuden langattoman teknologian avulla. Kuulokkeiden uusi PlayStation Link -teknologia mahdollistaa pienen viiveen, häviöttömän äänen ja helpon vaihdon useiden laitteiden välillä.

Portalissa ei ole Bluetoothia, joten langattomasti ääntä voi kuunnella vain PlayStation Link -tekniikkaa käyttävien kuulokkeiden kautta.

PlayStation Linkin avulla esimerkiksi Explore-kuulokkeet voidaan yhdistää samanaikaisesti PS5:een (USB-sovittimen avulla) ja Bluetoothia käyttävään älypuhelimeen. Jos pelaamisen aikana pelaaja saa puhelun, puheluun voi vastata välittömästi ja puhelun voi hoitaa kuulokkeiden avulla.

Artikkeli alkuperäisesti julkaistu 23. elokuuta. Päivitetty 31. elokuuta: lisätty tietoa saatavuudesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki