AfterDawn logo

Philips Hue -brändin alaisuuteen julkaistiin valvontakamera

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Signify, joka vastaa valoista tunnetun Philips Huen tuotteista, on julkistanut IFA 2023 -messujen yhteydessä uuden tuotekategorian, johon kuuluu Philips Hue Secure -älykamerat, -tunnistimet ja sovelluksen lisäominaisuudet.

Philips Hue Secure mahdollistaa kotisi valvomisen reaaliajassa, tarjoaa välittömiä liikehälytyksiä ja valo- ja äänihälytyksiä, jotka pitävät ei-toivotut vieraat loitolla.

Secure-kamera tuottaa Full HD -videokuvaa, jonka luvataan olevan myös yöllä terävää. Kamera kykenee automaattisesti tunnistamaan, mikäli esimerkiksi ihminen on ovella ja siitä saa ilmoituksen puhelimeen, mikäli ei ole juuri sillä hetkellä kotona.

Käyttäjä voi myös aktivoida kaksisuuntaisen keskusteluominaisuuden, jonka avulla voi keskustella ovella olevalle.

Kameran tunnistus- ja ilmoitusominaisuudet, jotka kertovat onko kyseessä henkilö, lemmikki tai paketti, tapahtuvat kamerassa eikä pilvessä. Tämä on Signifyn mukaan merkittävä asia, sillä kaikki liikenne kamerasta käyttäjän puhelimeen ovat päästä päähän -salattuja. Kukaan muu ei siis voi nähdä kameran syöttämää kuvaa.


Philips Hue Secure -kamerat ovat saatavilla akkukäyttöisenä ja johdollisena, ja ne sopivat niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Kamerat ovat saatavilla mustana tai valkoisena. Johdollista Secure-kameraa voi käyttää kätevästi pöytätelineen kanssa, jolloin sen voi asettaa minne tahansa kotona. Molemmat kamerat voi myös asettaa ulos Secure-kameran maapiikillä, ja ne voi helposti yhdistää Philips Huen olemassa olevaan matalajännitteiseen ulkojärjestelmään.

Philips Hue Secure kamera seinässä yhdessä valonheittimen kanssa

Kamera valonheittimellä

Lisäksi ulkokäyttöä varten tarjolla on valonheitin kameralle. Sen avulla voi pitää silmällä takapihaa, terassia tai ajotietä, ja kun valohälytyksen käynnistää Philips Hue –sovelluksesta, valonheitin valaisee välittömästi laajan alueen missä tahansa värissä, esimerkiksi kirkkaan valkoisena tai jopa punaisena.

Toinen turvalaitetta eli Hue Secure -kosketustunnistin sopii käytettäväksi oviin, ikkunoihin ja kaappeihin. Se lähettää reaaliaikaisia ilmoituksia, kun kosketustunnistin avataan tai suljetaan. Voit esimerkiksi ohjelmoida etuovesi kosketustunnistimen sytyttämään käytäväsi valot ja lähettämään ilmoituksen, jotta voit välittömästi tarkistaa, onko kotonasi ei-toivottuja vieraita.

Philips Hue Secure kosketustunnistin yhdistettyä oveen. Tunnistin koostuu kahdesta osasta, joista toinen on kiinnitettynä oveen ja toinen ovenkarmeen. Kuvassa ovi on hieman raollaan

Hue Secure -kosketustunnistin

Näitä laitteita varten Philips Hue -sovellus saa uuden Security Center -turvakeskuksen, josta hallitaan turvajärjestelmiä.

Sovellus avautuu automaattisesti saapunutta ilmoitusta napauttaessa. Toimi-valikosta voit manuaalisesti käynnistää hälytyksen, mikä saa valosi välkkymään, sireenin hälyttämään Secure-kamerassasi, ja voit soittaa paikallisille viranomaisille tai yhteyshenkilöllesi.


Sovelluksen kautta kameralle voi luoda pimennysalueita, jotka tekevät joistain videokuvan alueista yksityisiä tai aktiviteettialueita, joista ei lähetetä hälytysilmoituksia.

Osa näistä turvaominaisuuksista, kuten aktiviteettialueiden hallinnointi, on saatavilla maksullisen tilauksen kautta. Basic-tilaus antaa pääsyn 30 päivän videohistoriaan ja Plus-tilaus tarjoaa 60 päivän videohistorian.

Basic-tilaus maksaa kameraa kohden 3,99 euroa kuukaudessa tai 39,99 euroa vuodessa ja Plus-tilaus 9,99 euroa kuukaudessa tai 99,99 euroa vuodessa usealle kameralle.

Philips Hue Secure -aloituspakkaukset ja -paketit yhdistävät kätevästi erilaisia tuotteita, jotta voit aloittaa uuden Philips Hue Secure -järjestelmän parissa. Saadaksesi käyttöön kaikki Philips Hue Secure -tuotteet ja niiden ominaisuudet, tarvitset Philips Hue Bridgen.

Johdollisen Hue Secure -kameran hinta on 199,99 euroa ja akkukäyttöinen kamera maksaa 249,99 euroa. Valonheittimen kanssa hinta on 349,99 euroa. Yksittäinen tunnistin maksaa 39,99 euroa ja kahden pakkaus 69,99 euroa.

Kameran lisätarvikkeet maksavat muutamia kymppejä.

Lähes kaikki uudet laitteet tulevat saataville syksyllä. Philips Hue Secure -valonheitin kameralla tulee saataville alkuvuodesta 2024.

Turvatuotteiden lisäksi julkaistiin ulko- ja sisäkäyttöön tarkoitettuja uuden sukupolven Philips Hue Festavia -valosarjoja ja Philips Hue MR16 -älylamput.

Philips Hue Festavia -valosarjoja roikkumassa ulkoterassin yllä

Philips Hue Festavia -valosarjat

Uudet valosarjat ovat saatavilla kolmessa eri pituudessa: 100 LEDiä 8 metrin johdon pituudella, 250 LEDiä 20 metrin johdon pituudella ja 500 LEDiä 40 metrin johdon pituudella. Valosarjojen avulla voi luoda tunnelmaa vaikkapa pihajuhliin.

Philips Hue MR16 –älylamput mahdollistavat Philips Hue -älyvalaistuksen tuomisen perinteisiin kohdevaloihin mihin tahansa kodissasi. Lamppu toimii samalla 12 V -matalalla jännitteellä kuin tavalliset MR16 -lamput, mikä tekee niistä yhteensopivia monien muuntajien kanssa.


Valosarjat maksavat 119,99, 219,99 tai 359,99 euroa. Hue MR16:n hinnat alkavat 39,99 eurosta.

Lisäksi kaikki Philips Hue -käyttäjät hyötyvät Matterin yhteensopivuudesta Philips Hue Bridgen kanssa järjestelmäpäivityksen kautta syyskuusta 2023 alkaen. Uuden päivityksen kautta Philips Hue -järjestelmän voi yhdistää muihin Matter-yhteensopiviin älykotilaitteisiin ja -sovelluksiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki