AfterDawn logo

Roborock julkisti Q8 Max ja Q5 Pro -robotti-imurit

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kiinalainen Roborock on laajentanut jälleen laajaa tuoteperhettään parilla uudella mallilla.

Molemmat mallit asettuvat keskihintaisten roboimureiden sarjaan. Termi voi olla monen mielestä hämmentävä, sillä uutuuksien hintalaput pyörivät noin 500 euron tasolla. Viime vuosina roboimureissa on kuitenkin nähty selkeä hintojen repeäminen: kalleimmat, huippumallit maksavat jo pitkälti yli tuhat euroa ja ns. markettimalleja myydään parinsadan euron hinnalla. Tähän isoon haarukkaan asettuu nykyinen "keskihintaisten" kategoria, jonnekin 400 ja 700 euron hintavälin tienoille.

Roborock Q5 Pro

Roborock Q5 Pro+

Malleista edullisempi on Roborock Q5 Pro, joka tarjoilee Roborockin tuttua robotti-imurin ja mopin yhdistelmää samassa paketissa.


Uutuutena Q5 Pro tuo imuriin aiemmin pelkästään Roomban malleista ja sittemmin Roborockin kalleimmista S-sarjan malleista tutut "tuplatelat" eli laitteen pohjasta löytyy kaksi silikonista telaa, jotka irrottavat pinttynyttä likaa lattiasta yhtä telaa merkittävästi tehokkaammin.

Muilta osin uutuudessa ei ole juurikaan erikoisuuksia tarjolla: sisäinen mopin vesisäiliö on pienehkö, 180 millilitraa ja navigointi tapahtuu lidar-valotutkan avulla, kuten Roborockin malleissa yleensäkin.

Myyntiin uutuus saapuu myyntiin lokakuussa 2023 ja hintalappu Euroopassa 349 euroon.

Mallista tulee myyntiin myös "plussamalli" eli Roborock Q5 Pro+, jonka ainoa ero on itsestääntyhjentävä lataustelakka. Imuri siis tyhjentää pienen, sisäisen pölysäiliönsä lataustelakasta löytyvään isompaan pölypussiin automaattisesti. Plussamallin hinta tulee olemaan Euroopassa 549 euroa.

Roborock Q8 Max

Roborock Q8 Max

Toinen julkaistu uutuus on Roborock Q8 Max. Se on toiminnoiltaan lähes identtinen Q5 Pron kanssa, mutta pienä eroja löytyy kuitenkin.

Q8 Maxissa on isompi sisäinen mopin vesisäiliö, 350 millilitran kokoinen. Lisäksi Q8 Maxissa on esteiden tunnistuksen tekniikkaa, eli se havaitsee lattialle unohtuneet lelut, koirankakat ja sen sellaiset, eikä törmäile niihin imuroidessaan.

Roborock Q8 Max tulee myyntiin lokakuussa 2023 ja Euroopan hinnaksi on asetettu 499 euroa.

Kuten Q5 Prostakin, myös Q8 Maxista on tarjolla "plussaversio" eli itsestään tyhjentävällä mekanismilla varustettu versio. Roborock Q8 Max+ maksaa 699 euroa ja sekin saapuu myyntiin lokakuussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki