AfterDawn logo

Posti tuo Keski-Suomeen ensimmäisen ulkoautomaatin - palvelee Jyväskylässä 28.8. alkaen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Posti on tuonut Keski-Suomeen ensimmäisen ulkoautomaatin. Sellainen on otettu käyttöön 28. elokuuta alkaen Jyväskylän S-market Savelan pihassa.

Postin ulkoautomaatit toimivat sisällä olevien automaattien tavoin: automaatista voi noutaa paketteja ja lähettää valmiiksi maksettuja paketteja sekä asiakaspalautuksia. Oman paketin saa automaattiin, kun sen valitsee noutopaikaksi verkkokaupan kassalla.

Savelan ulkoautomaatissa on tilaa yhteensä 63 paketille.

"Automaatti on suosituin tapa noutaa koko Suomessa, myös Jyväskylässä. Halusimme laajentaa S-market Savelan suosittua automaattia, ja luonteva paikka löytyi ulkoa. Nyt yhä useampi asiakkaistamme saa pakettinsa kaupalle, ja ulkoautomaatista paketin voi hakea kellonajasta huolimatta", aluepäällikkö Sirkka-Liisa Korpi kertoo tiedotteessa.

Postin ulkoautomaattimalli on kehitetty yhdessä kotimaisten teknologiapartnereiden kanssa (Punta Oy, Kaltiot, Solmu Technologies, elfGROUP, Verkotan, iProtoXi ja ID-Systems IDS). Uusissa ulkoautomaateissa hyödynnetään esineiden internetiä (IoT) varten kehitettyjä edistyksellisiä langattomia tiedonsiirto- ja liityntäteknologioita (BLE ja LTE-M).


Postin mukaan ne sopivat Suomen ilmastoon. Energian automaatti saa akuista, eikä se tarvitse erillistä verkkovirtaan kytkemistä tai tietoliikennekaapelointeja.

Ensimmäiset ulkoautomaatit otettiin käyttöön Vantaalla kesällä 2021.

Ulkoautomaatit ovat yleistyneet Suomessa viime aikoina, kun PostNordin Lähiboksi-pakettiautomaattit saapuivat Lidlin myymälöiden pihoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki