AfterDawn logo

Lenovo julkaisemassa kannettavan pelilaitteen lisäksi AR-lasit

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Käsikonsoleiden markkinoille on astumassa uusi iso pelaaja, sillä Lenovo valmistelee sellaisen julkaisua. Samalla käsikonsolin pariksi on luvassa lisätyn todellisuuden lasit.

Lenovon kerrotaan valmistelevan oman käsikonsolin julkaisua, joka toimii haastaja suositulle Valven Steam Deckille ja Asuksen ROG Ally -käsikonsolille.

Laitteesta ensimmäisenä kertoi Windows Central, joka sai tietoa laitteesta lähteiltään.

Windows Centralin tietojen mukaan Lenovon laite on nimeltään Legion Go, ja se muistuttaa pari vuotta sitten huhuihin ja kuviin päätynyttä Legion Play -pelilaitetta (kuvassa), joka ei kuitenkaan koskaan myyntiin asti päätynyt.

Legion Playn kerrottiin käyttävän esimerkiksi Razerin Edgen tai Logitechin G CLOUDin tapaaan Androidia, mutta Legion Go -laitteeseen on luvassa Windows 11 -käyttöjärjestelmä.


Tämä tarkoittaisi, että Legion Golla pelataan PC-pelejä, kuten Steam Deckillä tai ROG Allylla.

Windows Centralin mukaan Lenovon laitteeseen on luvassa muita suurempi 8 tuuman näyttö ja kevyisiin laitteisiin suunnattu AMD Phoenix 7040 -piirisarja.

Windows Centralin lisäksi Lenovon tuleva laite on päätynyt kahden muun vuodon kohteeksi windowsreport.com -sivuston toimesta.

Ensimmäisessä vuodossa sivusto paljasti laitteen yleisen ulkonäön kuvien muodossa ja toisessa vuodossa sivusto paljasti käsikonsolin teknisiä tietoja sekä jakoi lisää kuvia. Toisessa vuodossa sivusto kertoo Lenovon julkaisevan käsikonsolin pariksi AR-lasit.

Kuvien mukaan Legion Gon näytön kummallakin puolen on ohjain, joista oikeanpuoleinen ohjain sisältää neliönmuotoisen kosketuslevyn sekä jonkinlaisen sensorin, joka toimii hiiren tapaisesti ja sillä voi mahdollisesti zoomata pelissä. Myös ohjaimien takana on painikkeita.

Lenovo Legion pelilaite ja sen painikkeet yhdessä tekstien kanssa, jotka kertovat painikkeiden idean

Legion Go -laitteen ohjaimissa on useita painikkeita. Kuva: Windows Report

Lenovon laitteen erikoisuus on se, että Nintendo Switchin tapaisesti ohjaimet voi irrottaa muusta laitteesta. Laitteen takana on tuki, jonka avulla se pysyy pystyssä esimerkiksi pöydällä.

Vuotokuva Lenovon pelilaitteesta. Laitteen kaksi ohjainta on irrotettu muusta laitteesta

Lenovon pelilaitteen ohjaimet voidaan irrottaa muusta laitteesta. Kuva: Windows Report

Kuvien perusteella laitteessa on kaksi USB-C -liitäntää, kuulokeliitäntä, virtapainike, painikkeet äänenhallintaan ja microSD -muistikorttipaikka.


Windows Report kertoo, että Lenovon lisätyn todellisuuden lasit yhdistyvät USB-kaapelin avulla laitteeseen, kuten Legion Go -pelilaitteeseen, jonka kanssa lasit todennäköisesti julkaistaan.

Lasien ideana on tarjota pelaamiseen suurempi näyttö, mutta tarkempia tietoja niiden ominaisuuksista ei ole toistaiseksi tarjolla.

Mies pelaamassa pelejä Legion Go -laitteella. Miehellä päässä Lenovon lisätyn todellisuuden lasit, jotka tuottavat suuren virtuaalisen näytön

AR-lasit tarjoavat pelaamiseen suuremman näytön. Kuva: Windows Report

Lenovon laite on jo päätynyt usean vuodon kohteeksi, joten oletettavasti virallinen julkaistu lähestyy. Todennäköisesti julkaisu tapahtuu IFA 2023 -tapahtumassa, joka järjestetään 1.-5. syyskuuta.

Artikkeli julkaistu alkuperäisesti 31. heinäkuuta. Päivitetty 17.8. ja 21.8. uusilla tiedoilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki